Evenepoel beperkt de schade op Sierra Nevada, maar: 'Ik heb nog wel last van de val' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel beperkt de schade op Sierra Nevada, maar: 'Ik heb nog wel last van de val'

Evenepoel beperkt de schade op Sierra Nevada, maar: 'Ik heb nog wel last van de val'

Remco Evenepoel verloor bovenop de Sierra Nevada tijd op Enric Mas en op Primoz Roglic, maar dat is niet het hele verhaal van de etappe. De jonge Belg is namelijk zeer tevreden met zijn prestatie in de koninginnenrit van de Vuelta a España, omdat hij zeer weinig op hen heeft toegegeven. Zijn voorsprong in het algemeen klassement is immers nog altijd riant. 1.34 minuten op Roglic en 2.01 minuten op Mas.

Er ontstond in het begin van de etappe een grote kopgroep met daarbij sterke namen als Jay Vine, Richard Carapaz en Jai Hindley. Ook uiteindelijke ritwinnaar Thymen Arensman was meegesprongen. 'Het was een vreemde vluchtgroep', zei Evenepoel na afloop in het flashinterview. 'Jumbo-Visma en wij hebben erg goed gereden in het begin van de etappe, die erg zwaar was. Ik was nog altijd behoorlijk stijf na mijn valpartij van enkele dagen terug maar ik voel dat ik met de dag beter wordt... Al ben ik wel blij met de rustdag van maandag.'

Na een lastig begin en een gecontroleerd tussenstuk, kwam het peloton bij de voet van de Sierra Nevada. Het dak van de Vuelta a España. 'Ik denk dat ik het behoorlijk goed gedaan heb vandaag', aldus de rodetruidrager. 'Dit is de eerste keer dat ik in een wedstrijd op zulke hoogte finish (deze uitspraak van Evenepoel klopt niet, in twee edities van de Ronde van San Juan is hij op 2624 meter hoogte gefinisht, terwijl de Sierra Nevada op 2507 meter hoogte finisht, red). Ik heb bijna niets verloren op mijn directe concurrenten (ruim een halve minuut op Mas en zestien seconden op Roglic, red) dus dat is voor ons een goede dag. Met de verwondingen van die valpartij was het niet makkelijk om er echt goed mee om te gaan. Zaterdag had ik een veel mindere dag dan zondag, dus dat geeft moed.'

Roglic viel aan na de hele klim in het wiel te zitten: 'Maar dat is zijn goed recht'

Mas viel al aan met nog een grote afstand voor de boeg. Dat was in het geval van Roglic anders. De Sloveen zat lang in het wiel, maar knalde in de laatste twee kilometer toch nog uit het wiel van de klassementsrenner van Quick-Step Alpha Vinyl. Evenepoel was daar niet heel blij mee. 'Ik reed bijna de hele klim op kop en dan gaat Primoz met nog twee kilometer te rijden. Dat is natuurlijk zijn goed recht, maar ik denk als nog dat ik het gewoon goed gedaan heb. Nu gaan we richting de derde week, dat wordt nog een ander verhaal.' De zwaarste bergritten lijken er nu op te zitten, maar ook in die slotweek zitten nog enkele verraderlijke etappes.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws