Arkéa Samsic gaat met Vauquelin en Rodriguez voor goed klassement in Vuelta, Hofstetter dienstdoende sprinter Wielrennen
Wielrennen

Arkéa Samsic gaat met Vauquelin en Rodriguez voor goed klassement in Vuelta, Hofstetter dienstdoende sprinter

Arkéa Samsic gaat met Vauquelin en Rodriguez voor goed klassement in Vuelta, Hofstetter dienstdoende sprinter

Via een bericht op Twitter heeft Arkéa Samsic de achtkoppige selectie voor de Vuelta a España, die op zaterdag 26 augustus van start gaat, bekendgemaakt. Kevin Vauquelin lijkt met het oog op het algemeen klassement de kopman, terwijl Hugo Hofstetter voor het mooie weer in de sprints mag gaan zorgen.

Op de ploegsite van de Franse WorldTour-formatie wordt meer tekst en uitleg gegeven omtrent de specifieke doelen. Ook wordt per renner nader ingegaan op diens functie in de drieweekse rittenkoers doorheen Spanje. De pas 22-jarige Vauquelin is bezig aan het sterk seizoen, getuige onder meer zijn eindzege in de Tour des Alpes Maritimes et du Var. De youngster uit Bayeux maakt zijn debuut in een grote ronde, maar wordt al wel bestempeld als de man voor het algemeen klassement. Cristian Rodriguez, een andere berggeit binnen de ploeg, is eveneens in vorm. De 28-jarige Spanjaard lijkt ritwinst in etappes over geaccidenteerd terrein te mogen najagen.

Volgens ploegleider Sébastian Hinault is er alle vertrouwen in Vauquelin als kopman. 'Hij heeft dit seizoen al drie keer gewonnen. Het rijden van een grote ronde is natuurlijk allemaal nog nieuw voor hem. Toch hebben we wel enige verwachtingen bij Kévin, al zal het hoofdzakelijk wel een leerproces blijven.' Ook over de rol van Rodriguez doet Hinault het nodige uit de doeken. 'Cristian komt uit Spanje en dus gaat deze wedstrijd hem aan het hart. In een ronde met veel klimwerk komen de kwaliteiten van Cristian goed tot hun recht. Ons doel is om met hem meerdere podiumplaatsen in etappes te behalen. Maar we zullen tegelijkertijd ook met hem het algemeen klassement in het achterhoofd houden.'

In de sprintetappes moet Hofstetter de kastanjes uit het vuur halen voor de roodhemden. 'Hij gaat de rol van sprinter zowel in de vlakke als de iets moeilijkere ritten op zich nemen', vertelt Hinault. Hugo is namelijk een coureur die zich ook kan richten op de heuveletappes, waarbij verschillende sprinters al uitgeschakeld zullen zijn.' Elie Gesbert, Kevin Ledanois, Lukasz Owsian, Mathis Le Berre en Michel Ries vervolledigen de selectie.

Selectie Arkéa Samsic Vuelta a España 2023

Cristian Rodriguez
Elie Gesbert
Hugo Hofstetter
Kevin Ledanois
Kevin Vauquelin
Lukasz Owsian
Mathis Le Berre
Michel Ries

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws