Groupama-FDJ trekt met groep vol vrijbuitende jonkies naar Vuelta: onder anderen Grégoire en Martinez present Wielrennen
Wielrennen

Groupama-FDJ trekt met groep vol vrijbuitende jonkies naar Vuelta: onder anderen Grégoire en Martinez present

Groupama-FDJ trekt met groep vol vrijbuitende jonkies naar Vuelta: onder anderen Grégoire en Martinez present

Groupama-FDJ heeft via Twitter de selectie voor de aanstaande Vuelta a España bekendgemaakt. De ploeg van Marc Madiot trekt met een groep vol vrijbuitende jonkies naar Spanje, daar de gemiddelde leeftijd van het octet 23 jaar is. Toptalenten Romain Grégoire en Lenny Martinez lijken op voorhand de meest vooruitgeschoven pionnen om het mooie weer te maken in de bergetappes.

Er gaan aardig wat mannen-in-vorm mee namens de Franse WorldTour-brigade. Zo wist Grégoire recentelijk nog de Tour du Limousin op zijn naam te schrijven. 'Een ritzege boeken in een WorldTour-wedstrijd is mijn volgende doel', liet hij kort na zijn triomf in Frankrijk optekenen. Er bestaat een reële kans dat Martinez hetzelfde doel als zijn land- en generatiegenoot nastreeft. De 20-jarige klimmer uit Cannes rijgt het gehele seizoen al de ereplaatsen bijeen. Medio juni wist hij zelfs al zijn eerste profzege te boeken, door onder anderen Michael Woods en Simon Carr te verslaan in de CIC - Mont Ventoux.

Michael Storer heeft goede herinneringen aan de Vuelta. In de editie van 2021 wist hij maar liefst twee ritten én het bergklassement te winnen. De Aussie reist eveneens in goede vorm af naar de Vuelta-start in Barcelona. Begin augustus kraaide hij immers victorie in de Tour de l'Ain, waarna hij ook in de Tour du Limousin bij de pinken was.

De selectie wordt verder vervolledigd door vrijbuiters Samuel Watson, Clément Davy, Lorenzo Germani, Rudy Molard en Lewis Askey. Laatstgenoemde zal zich waarschijnlijk maar wat graag willen mengen in de sprints. De 22-jarige Brit was met zijn tweede plaats in de tweede rit van de Tour du Lumousin al dichtbij een zege. Ook in de Ronde van Polen wist hij al naar een toptiennotering te snellen.

Selectie Groupama-FDJ Vuelta a España 2023

Samuel Watson
Michael Storer
Clément Davy
Romain Grégoire
Lenny Martinez
Lorenzo Germani
Rudy Molard
Lewis Askey

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws