Arkéa-Samsic plukt jong talent Champoussin verrassend weg bij AG2R: 'Carrièreplan beslissend' Wielrennen
Wielrennen

Arkéa-Samsic plukt jong talent Champoussin verrassend weg bij AG2R: 'Carrièreplan beslissend'

Arkéa-Samsic plukt jong talent Champoussin verrassend weg bij AG2R: 'Carrièreplan beslissend'

Clément Champoussin verruilt AG2R Citroën Team na dit seizoen voor Arkéa-Samsic. De 24-jarige Fransman is nu iets meer dan twee jaar actief in de WorldTour, met als hoogtepunt een rit in de Vuelta a España van vorig seizoen. Hij werd naar Arkéa-Samsic gelokt met een ambitieus plan.

Champoussin brak door bij AG2R, waar hij in 2018 en 2019 als stagiair al aan het grote werk mocht proeven. Hij werd in 2018 onder meer vijfde in de Tour de l'Avenir en toonde zich in het najaar in het eendagswerk. Een jaar later werd hij zelfs vierde in de Tour de l'Avenir en won hij de Giro della Regione Friuli Venezia Giulia. AG2R had genoeg gezien en bood hem een contract aan, dat inging op 1 april 2020.

Helaas voor Champoussin sloeg corona in en debuteerde hij officieel als prof in augustus van dat jaar. Hij werd achtste in de Ronde van Luxemburg en reed met de Vuelta zijn eerste grote ronde. In 2021 brak hij echt door en vocht hij om de overwinningen in enkele Franse en Italiaanse eendagskoersen in het voorjaar. Hij toonde zich aanvallend in Romandië en Catalonië, maar moest helaas vroegtijdig opgeven bij zijn debuut in de Giro.

Champoussin krijgt de tijd bij Arkéa-Samsic

Via een goede Tour de l'Ain (zesde in het klassement) kwam hij terug voor de Vuelta, waarin hij zijn eerste profzege boekte. Hij won de twintigste etappe, door te profiteren van het naar elkaar kijken bij de klassementsrenners. Champoussin werd zelf zestiende in de eindrangschikking. Een transfer leek niet in de lucht te hangen, daar AG2R Champoussin vaak een rol als kopman toebedeelde in wedstrijden, maar Arkéa-Samsic slaagde er toch in hem weg te lokken.

Volgens Champoussin komt dat vooral door het plan dat Arkéa-ploegbaas Emmanuel Hubert hem voorhield, vertelt hij in een persbericht. 'Hij heeft een geweldig carrièreplan in gedachten en daaruit bleek veel vertrouwen. Dit plan was beslissend in mijn besluit om te kiezen voor Arkéa. In 2023 ga ik vol voor ritzeges in de bergetappes van rittenkoersen, zonder al te veel druk. Vervolgens richt ik me op klassementen in koersen van een week, om daarna te kijken wat in grote rondes mogelijk is. Ik krijg bij Arkéa de kans om rustig te groeien als renner, zonder stappen over te slaan.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws