Sam Bennett moet na belabberde weken ook vrezen voor de Vuelta: 'Voel dat de vorm eraan komt' Wielrennen
Wielrennen

Sam Bennett moet na belabberde weken ook vrezen voor de Vuelta: 'Voel dat de vorm eraan komt'

Sam Bennett moet na belabberde weken ook vrezen voor de Vuelta: 'Voel dat de vorm eraan komt'

Sam Bennett krijgt het in 2022 nog maar moeilijk voor elkaar om zijn topvorm te bereiken en vast te houden. De Ier vertrok na vorig seizoen bij Quick Step en keerde terug bij BORA-hansgrohe, waar hij slechts eenmaal won dit seizoen. Hij dreigt dit jaar geen enkele grote ronde te rijden.

Begin mei was het raak voor Bennett in Eschborn-Frankfurt, dankzij een waanzinnige leadout van Danny van Poppel. Het hek leek van de dam, maar Bennett stelde in de weken erna teleur in de massasprints en miste om die reden de Tour de France. Van Poppel mocht als enige rappe man mee, in een vrije rol. BORA koos verder liever voor wat extra knechten voor Aleksandr Vlasov, die uiteindelijk vijfde werd in het klassement.

Nadat Bennett ook al geen Giro d'Italia reed ten faveure van de klassementsambities vreest hij ook de Vuelta a España te missen. BORA staat daar in principe met toppers als Jai Hindley, Wilco Kelderman en Sergio Higuita aan de start en de sprinter van de ploeg toonde vooralsnog niet aan dat hij in vorm is. 'Het gevoel op de fiets is weer normaal. Ik voel dat de vorm eraan komt', zegt hij bij Cyclingnews. De resultaten vertellen anders. Bennett reed dit jaar slechts vier keer in de top drie van een daguitslag...

Bennett teleurgesteld na missen Tour de France

Bij BORA wordt er hardop nagedacht over de te volgen tactiek in de Vuelta. 'Sam was teleurgesteld dat hij de Tour miste. Als hij dat niet was geweest, zou dat ook raar zijn. Hij is echter niet bij de pakken neer gaan zitten en gaf aan dat hij snel een etappe wilde winnen en door wilde', aldus ploegleider Rolf Aldag. Juichen zat er vooralsnog echter niet in. En dus weet Bennett niet of hij in de Ronde van Spanje wordt opgesteld. 'Ik rijd het EK en dan zien we het wel.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws