Arme Bredewold in laatste meters gepakt, Manly wint eerste rit Thüringen Ladies Tour Wielrennen
Wielrennen

Arme Bredewold in laatste meters gepakt, Manly wint eerste rit Thüringen Ladies Tour

Arme Bredewold in laatste meters gepakt, Manly wint eerste rit Thüringen Ladies Tour

Alexandra Manly heeft de eerste etappe van de Thüringen Ladies Tour weten te winnen. Ze was de beste sprinter van een uitgedund peloton, dat op het allerlaatste moment de ontsnapte Mischa Bredewold terug had gepakt. Manly is tevens de eerste leidster in de Duitse rittenkoers.

De eerste etappe van de Thüringen Ladies Tour werd verreden in en rond het plaatsje Hof. In de finale van de wedstrijd leek Bredewold op knappe wijze naar de overwinning te rijden. Zij was in de laatste kilometers in haar eentje gedemarreerd en hield verrassend lang stand. Pas in het zicht van de haven werd zij overrompeld door het aanstormende peloton.

In het peloton was het Manly die over de sterkste benen beschikte. Op de oplopende finishstrook schreef zij haar eerste UCI-zege op haar naam. Bredewold moest uiteindelijk genoegen nemen met de vierde plek in de uitslag. Femke Markus en Silvia Zanardi wisten plek twee en drie te bemachtigen.

Uitslag etappe 1 Thüringen Ladies Tour 2022


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws