Colbrelli verschijnt weer even in de koers: 'Het is mijn droom om terug te keren' Wielrennen
Wielrennen

Colbrelli verschijnt weer even in de koers: 'Het is mijn droom om terug te keren'

Colbrelli verschijnt weer even in de koers: 'Het is mijn droom om terug te keren'

Sonny Colbrelli vertoonde dinsdag in de zestiende etappe van de Giro d'Italia weer zijn gezicht in de koers. Weliswaar niet op de fiets, maar wel langs de zijlijn. De renner is momenteel weer voorzichtig bezig met trainingen.

De Giro d'Italia startte in rit 16 in Salò, woonplaats van de herstellende coureur. Colbrelli zakte na de eerste etappe van de Ronde van Catalonië in elkaar en moest gereanimeerd worden. Nadien kreeg hij een inwendige defibrillator ingebracht en kwam hij niet meer in actie in het peloton. Sinds enkele weken weten we dat hij weer lichte fysieke activiteiten mag ondernemen. Tegenover VeloNews legt hij uit hoe de situatie er nu voorstaat.

'Het gaat goed', klinkt het opgetogen. Op de rustdag heeft hij met zijn ploeggenoten van Bahrain Victorious twee uurtjes getraind: 'Nu twee maanden na mijn hartproblemen ben ik erg blij. Het doet me emotioneel veel dat de Giro vandaag in mijn stad start', legt hij uit. Terwijl het peloton wacht op de officiële start, is Colbrelli pratend met Wout Poels te zien.

Lees verder onder de tweet.

Colbrelli droomt van terugkeer

'Ik rijd nu rondjes van twee à twee en een half uur maximaal, op een rustig tempo. Binnenkort heb ik een belangrijke test, maar ik weet niet of ik dan terugkeer op de fiets. Voor nu is alles op een rustig tempo. Na de test zal ik met het team praten of het mogelijk is om terug te keren', gaat hij verder. 'Dat is mijn droom. Het is heel belangrijk, maar niet gemakkelijk. Ik ga het in ieder geval proberen. Daar ben ik supergemotiveerd voor!'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws