Armirail kon klassementsrenners niet volgen: 'Had Pinot verteld dat hij niet hoefde te wachten' Wielrennen
Wielrennen

Armirail kon klassementsrenners niet volgen: 'Had Pinot verteld dat hij niet hoefde te wachten'

Armirail kon klassementsrenners niet volgen: 'Had Pinot verteld dat hij niet hoefde te wachten'

Bruno Armirail behield de roze trui in de vijftiende etappe van de Giro d'Italia. en gaat zo als leider door naar de laatste rustdag. Wel leverde de Fransman 33 seconden van zijn voorsprong in op Geraint Thomas.

Hoewel er tussen de klassementsrenners nauwelijks strijd was, moesten de mannen van Groupama-FDJ wel hard werken. 'Einer Rubio reed vooraan en hij kon de roze trui overnemen', zegt Armirail in het flashinterview. De Colombiaan van Movistar stond op elf minuten van Armirail.

'Maar dat was nog moeilijk', vervolgt Armirail. 'Het was een zware rit met veel klimkilometers. En Rubio kon de trui overnemen, dus moesten mijn ploeggenoten de hele dag blijven controleren.' De Franse ploeg hield het verschil met de kopgroep echter ruimschoots binnen de perken om het roze te behouden.'

Armirail: 'Ik kreeg ongelooflijk veel steun van de mensen'

Zo blijft het roze nog even om de schouders van Armirail, die genoot van zijn eerste dag met de trui. 'Gisteren realiseerde ik me niet wat het betekende om de roze trui te veroveren, maar sinds vandaag weet ik wat het inhoudt. Ik kreeg ongelooflijk veel steun van de mensen. Dit is geweldig en ik ben opgelucht dat ik als leider de rustdag inga.' Armirail verdedigt een voorsprong van 1.08 minuut op Thomas in de algemene rangschikking.

Armirail moest op het laatste klimmetje de klassementsrenners laten gaan en verloor 33 seconden. 'Ik kwam op wat achterstand, maar ik wist dat de kans heel klein was dat ik 1.40 minuut in de afdaling zou verliezen', zei Armirail op de persconferentie. De drager van het roze niet werd bijgestaan door Pinot in volle finale. 'Ik had heb gezegd dat hij niet hoefde te wachten als ik zou lossen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws