Aru gaat ècht stoppen, ondanks goed begin Vuelta: 'Elke dag voelt dit besluit beter' Wielrennen
Wielrennen

Aru gaat ècht stoppen, ondanks goed begin Vuelta: 'Elke dag voelt dit besluit beter'

Aru gaat ècht stoppen, ondanks goed begin Vuelta: 'Elke dag voelt dit besluit beter'

Na een succesvolle Ronde van Burgos, begin augustus, leek Fabio Aru herboren. Hij ging naar de Vuelta als een outsider, een mogelijke top tien klant, mits het geluk aan zijn zijde was. Vlak voor de Spaanse ronde kondigde de Italiaan opeens aan te gaan stoppen met wielrennen.

Tegen CyclingNews vertelt Aru absoluut geen spijt te hebben van dit besluit, ondanks een prima eerste week in de Vuelta. 'Elke dag voelt dit meer en meer als de juiste keuze. Ik zie het ook niet als een bevrijding, het is gewoon het einde van een hoofdstuk. De fiets zal zeker onderdeel uit blijven maken van mijn leven, want het is mijn passie. Maar elke dag in de Vuelta heb ik een nieuwe emotie. Dit voelt goed. Het is goed zo.' Na negen dagen staat de renner van Qhubeka NextHash veertiende in het algemeen klassement.

De Italiaanse klimmer, die in 2015 de Spaanse grote ronde op zijn naam schreef, laat weten waar hij in de laatste jaren erg veel last van heeft gehad. 'Eerlijk gezegd, de vele kritiek van mensen. Dan heb ik het niet over mensen van buitenaf, het publiek bijvoorbeeld, dat deed geen pijn. Maar mensen die heel goed met mij waren tijdens mijn beste jaren, vielen me hard aan in mijn slechtste jaren. Ik weet nu wie er echt om me geven, en wie niet', aldus Aru.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws