Opgeleefde Fabio Aru verrast en stopt na Vuelta a España met fietsen: 'Nog één keer alles geven' Wielrennen
Wielrennen

Opgeleefde Fabio Aru verrast en stopt na Vuelta a España met fietsen: 'Nog één keer alles geven'

Opgeleefde Fabio Aru verrast en stopt na Vuelta a España met fietsen: 'Nog één keer alles geven'

Fabio Aru werd tweede in de Ronde van Burgos en lijkt in goede vorm naar de Vuelta a España toe te werken. Toch heeft de 31-jarige Italiaan besloten om na deze wedstrijd een punt achter zijn actieve loopbaan te zetten. De klimmer van Qhubeka NextHash begint met de Vuelta zodoende aan zijn laatste grote ronde.

Aru, die in 2015 de Vuelta a España won, heeft lang nagedacht over zijn besluit. Met een jonge dochter thuis, kiest hij voor zijn familie en laat hij de wielerwereld achter. Maar niet voordat hij nog één keer heeft laten zien hoe goed hij is, zo stelt zijn ploeg in een persbericht. Aru hervond naar eigen zeggen het plezier in het fietsen bij Qhubeka NextHash. 'Het is geen makkelijke beslissing, maar ik denk er al een hele tijd over na met mijn familie. Ik fiets al zestien jaar en al meer dan tien jaar als prof. De tijd is nu gekomen om mij op andere dingen in het leven te richten, op mijn familie.'

Aru stelt dat hij veel van huis is als professional. In zijn tijd als prof debuteerde hij in 2012 bij Astana. Daar reed hij tot en met 2017 en haalde hij zijn grootste successen. Hij werd in 2018 als grote ster naar UAE Team Emirates gehaald, maar daar sputterde het hoofd en lichaam drie seizoenen lang tegen. Bij Qhubeka NextHash is hij weer vrij in het hoofd. Aru werd naast zijn zege in de Vuelta van 2015 ook al vijfde in de ronde in 2014. Hij werd tweede (2015) en derde (2014) in de Giro d'Italia en finishte in 2017 als vijfde in de Tour de France. In totaal won hij zes etappes in de drie grote rondes en was ook de Italiaanse titel op de weg in 2017 een hoogtepunt.

'Ik heb het geluk gehad dat ik mijn talent op het grootste podium heb mogen tonen en dat ik samen met mijn ploeggenoten geweldige successen heb beleefd. Ik hoop dat ik in mijn carrière de waarden van een echte sportman heb gedemonstreerd en dat ik mensen trots heb gemaakt', zo gaat Aru verder. Hij bedankt alle mensen bij Astana en UAE Team Emirates en staat natuurlijk ook stil bij zijn huidige ploeg. 'Na een aantal zware jaren heb ik in 2021 weer lekker kunnen fietsen, op een niveau waarvan ik wist dat ik dat in mij had. Ik had een glimlach op de fiets. Dat is op zich al een overwinning en daar ben ik voor altijd dankbaar voor. Ik zal blijven fietsen, want dat is wat ik het liefste doe. Ik ga in de Vuelta nog één keer alles geven wat ik in me heb, samen met mijn ploegmaats. Het is kloppend dat mijn verhaal hier stopt, op de plek waar ik zoveel mooie herinneringen heb.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws