Aru keldert in klassement na maagproblemen: 'Vanaf nu voor ritzeges' Wielrennen
Wielrennen

Aru keldert in klassement na maagproblemen: 'Vanaf nu voor ritzeges'

Aru keldert in klassement na maagproblemen: 'Vanaf nu voor ritzeges'

Fabio Aru kreeg in de elfde etappe van de Vuelta a España te maken met maagproblemen, waardoor hij wegzakte uit het algemeen klassement. Hij gaat nu voor ritzeges, zo laat hij na afloop van de elfde etappe via de ploeg weten.

De 31-jarige Italiaan van Team Qhubeka NextHash is bezig aan zijn laatste wedstrijd als profwielrenner. Twee weken geleden verbaasde hij door aan te kondigen dat de Vuelta de laatste koers is waar hij aan deelneemt, ondanks dat hij net weer wat goede resultaten noteerde. Voor de Vuelta werd Aru tweede in het klassement van de Sibiu Cycling Tour en de Vuelta a Burgos. Het begin van de Vuelta ging ook niet slecht, maar langzaam verloor hij steeds meer tijd in het algemeen klassement. Het bracht hem voor de etappe van woensdag op de zestiende plaats en hij was vastbesloten om er nog een mooie laatste ereplaats uit te halen.

Een goed klassement kan Aru echter vergeten na de elfde etappe. Hij werd 107e, op meer dan elf minuten van Primoz Roglic. Daardoor zakte hij van de 16e naar de 21e plaats in het klassement, maar bovenal verloor hij veel tijd. In zijn laatste tien koersdagen is het daarom vooral zoeken naar een opleving en wellicht een etappeoverwinning. 'Het is teleurstellend om niet meer mee te doen voor het algemeen klassement, maar we geven niet op en vanaf nu gaan we voor ritzeges', aldus een gemotiveerde Aru.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws