Aru leeft op met tweede plek in eindklassement Burgos: 'Betekent veel voor mij' Wielrennen
Wielrennen

Aru leeft op met tweede plek in eindklassement Burgos: 'Betekent veel voor mij'

Aru leeft op met tweede plek in eindklassement Burgos: 'Betekent veel voor mij'

Na een lange reeks van tegenvallende resultaten lijkt Fabio Aru weer enigszins op te leven. Begin juli werd hij al tweede op een lager niveau in de Sibiu Tour en daar voegde hij zaterdag een hoopgevende tweede plek in het eindklassement van de Ronde van Burgos aan toe.

In de eerste bergrit (etappe drie) werd Aru al verdienstelijk zevende en in de slotrit met finish op de steile Lagunas de Neila klom hij naar een achtste plek op 37 seconden van ritwinnaar Hugh Carthy. Met die prestaties was de Italiaan één van de meest constante wat hem tot een tweede plek in het eindklassement bracht. ‘Tweede worden betekent veel voor mij na enkele zeer moeilijke jaren en ik ben blij met deze tweede plaats. Ik deed elke dag mee met de besten. Ik had het juiste gevoel en het is een resultaat dat me gelukkig maakt’, zo citeert Spaziociclismo Aru na afloop.

Aru werd op de slotdag achtste in de daguitslag en naar eigen zeggen zat er ook niet meer in. ‘De slotklim was moeilijk, want Bahrain-Victorious reed een hoog tempo. Persoonlijk voelde ik me niet zo goed om aan te vallen als de andere dag (etappe 3, red.). Ik volgde gewoon en probeerde mijn best te doen en het resultaat in het algemeen klassement geeft mij vertrouwen.

Hoewel Aru zijn ploeg, Team Qhubeka NextHash, haar Vuelta-selectie nog niet bevestigd heeft, is het waarschijnlijk dat de Italiaan 14 augustus zijn opwachting maakt in de Vuelta a España, die hij in 2015 al eens wist te winnen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws