Carthy hervindt zijn benen in slotrit Burgos: 'Voelde me eerlijk gezegd niet zo goed' Wielrennen
Wielrennen

Carthy hervindt zijn benen in slotrit Burgos: 'Voelde me eerlijk gezegd niet zo goed'

Carthy hervindt zijn benen in slotrit Burgos: 'Voelde me eerlijk gezegd niet zo goed'

Hugh Carthy was zaterdag de sterkste op de Lagunas de Neila in de slotetappe van de Ronde van Burgos. De lange Brit versnelde in de laatste honderden meters, waarna hij met een voorsprong van vijf seconden op Einer Augusto Rubio als eerste finishte op de steile slotklim.

De overwinning van Carthy mag verrassend worden genoemd. Hij speelde namelijk geen rol van betekenis in de eerste bergrit (etappe drie) en maakte in de vierde vlakke etappe deel uit van de vroege vlucht. Zelf zag de ranke klimmer zijn zege in de slotrit ook niet aankomen. ‘Ik voelde me eerlijk gezegd niet zo goed. Ik zat de hele dag achteraan en tegen het einde kwam ik beetje bij beetje meer vooraan in het peloton’, aldus Carthy op de ploegsite.

Ook in de eerste kilometers van de slotklim kon Carthy zich handhaven en met de finish in zicht kwamen er nieuwe krachten in de Brit los en kon hij toppers als Simon Yates en Egan Bernal uit het wiel rijden. ‘Op de laatste klim was ik opeens een stuk sterker, waardoor ik de concurrentie kon verrassen’, laat hij zich kort uit over zijn wederopstanding.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws