Asgreen, Sénechal, Lampaert en Stybar: Kan Quick Step het voorjaar redden in Parijs-Roubaix? Wielrennen
Wielrennen

Asgreen, Sénechal, Lampaert en Stybar: Kan Quick Step het voorjaar redden in Parijs-Roubaix?

Asgreen, Sénechal, Lampaert en Stybar: Kan Quick Step het voorjaar redden in Parijs-Roubaix?

Quick Step-Alpha Vinyl heeft nog één kans om met de Vlaamse kern een resultaat te rijden, dat moet dan op zondag gaan gebeuren in Parijs-Roubaix. De Belgische ploeg heeft sterke namen op papier, maar komt het er deze keer ook uit?

Het Vlaamse voorjaar is vooralsnog niet wat Quick Step ervan gehoopt had. In Omloop Het Nieuwsblad, de E3 Saxo Bank Classic, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen eindigde het team niet één keer bij de eerste vijf. Een negende plaats van Florian Sénéchal in de Omloop was de beste prestatie. Fabio Jakobsen won wel Kuurne-Brussel-Kuurne, maar in de Scheldeprijs miste Quick Step dan weer de slag in de waaiers. Ook in de Minerva Classic Brugge-De Panne werd er niet gesprint om de zege.

Zodoende is Parijs-Roubaix de laatste strohalm voor Quick Step. Kasper Asgreen is op papier de belangrijkste man, hij toonde afgelopen zondag vorm met een zesde plaats in de Amstel Gold Race. Kan hij het voorjaar van zijn ploeg redden? Hij krijgt met Davide Ballerini, Tim Declercq, Yves Lampaert, Florian Sénéchal, Jannik Steimle en Zdenek Stybar een ijzersterke ploeg mee. Lampaert werd in 2019 nog derde, Stybar werd tweede in 2015 en 2017.

'We hebben grote hoop voor Parijs-Roubaix, waar we met een goed team starten', zo vertelt ploegleider Tom Steels. 'Het wordt de laatste voorjaarsklassieker en we hebben vertrouwen, motivatie en de spirit om te vechten. Hopelijk hebben we ook wat geluk. We gaan voor een goed resultaat, waarbij we meerdere renners hebben die het verschil kunnen maken.'

Selectie Quick Step-Alpha Vinyl Parijs-Roubaix 2022

Kasper Asgreen
Davide Ballerini
Tim Declercq
Yves Lampaert

Florian Sénéchal
Jannik Steimle
Zdenek Stybar


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws