Alle seinen op groen: Van Aert na flinke screening Jumbo-Visma fit genoeg voor Parijs-Roubaix Wielrennen
Wielrennen

Alle seinen op groen: Van Aert na flinke screening Jumbo-Visma fit genoeg voor Parijs-Roubaix

Alle seinen op groen: Van Aert na flinke screening Jumbo-Visma fit genoeg voor Parijs-Roubaix

Wout van Aert staat zondag aan de start van Parijs-Roubaix, zo bevestigt Jumbo-Visma op donderdagochtend. De Belg miste door een coronabesmetting de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race, maar na een flinke screening staan alle seinen op groen voor de kasseienklassieker.

Jumbo-Visma hield de afgelopen dagen een flinke slag om de arm als het om de rentree van Van Aert ging. De Nederlandse formatie was uiterst voorzichtig, helemaal na wat er met Tim Declercq en Sonny Colbrelli gebeurde de afgelopen tijd. Declercq kampte met een ontstoken hartzakje nadat hij ziek was geweest, Colbrelli werd onwel in de Ronde van Catalonië en werd gediagnostiseerd met een hartritmestoornis.

De kansen op Parijs-Roubaix leken voor Van Aert dan ook niet heel groot, maar na een week isolatie trok hij naar Spanje en werkte hij een trainingsblok af. Hij werd op alle mogelijke manieren fysiek getest en daaruit bleek dat Van Aert fit is. 'Na een covidbesmetting zijn we uitermate voorzichtig met de gezondheid van onze renners. De medische staf heeft daar een belangrijke rol in en is medebepalend. Dat hebben we heel intensief opgevolgd met elkaar. Er is een arts vier dagen bij Wout geweest om te monitoren wat de reactie van training was op zijn lichaam', zo vertelt sportief directeur Merijn Zeeman.

Van Aert niet in topvorm, knechtenrol in Parijs-Roubaix?

De Nederlandse coach spreekt van 'uitgebreide onderzoeken', voordat Van Aert überhaupt weer mocht fietsen. Het hart werd intensief gecheckt. 'Begin deze week kwam het groene licht van de medische staf dat hij volledig belastbaar is en op topsportniveau inspanningen mag doen. Wouts gezondheid is volledig in orde. Maar na een week isolatie is van topvorm natuurlijk geen sprake meer. De aanloop naar Roubaix is gemankeerd. Zo mist hij ook de verkenning op donderdag en al met al is dat allesbehalve een ideale voorbereiding.'

Van Aert werd eerder al in een rol van luxeknecht gedrukt en daar blijft Zeeman bij. 'Een renner als Wout kan nog een rol spelen, bijvoorbeeld in de ondersteuning van Christophe Laporte, Mike Teunissen of Nathan Van Hooydonck.' Daarmee krijgt ook Teunissen dus een rol als kopman in Parijs-Roubaix. 'Het niveau is heel hoog, binnen de ploeg, maar ook in de koersen. Ik heb de dingen die ik moest doen wel gedaan, maar ik had niet vaak iets extra’s. Hopelijk gaat het zondag nog wat beter en dan kan de wereld er helemaal anders uitzien', aldus de Nederlander.

Selectie Jumbo-Visma Parijs-Roubaix 2022

Wout van Aert
Mike Teunissen
Nathan Van Hooydonck
Edoardo Affini
Christophe Laporte
Mick van Dijke
Timo Roosen


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws