'Tour de France 2025 start in Noord-Frankrijk, nog onduidelijk of kasseien van Parijs-Roubaix worden aangedaan' Wielrennen
Wielrennen

'Tour de France 2025 start in Noord-Frankrijk, nog onduidelijk of kasseien van Parijs-Roubaix worden aangedaan'

'Tour de France 2025 start in Noord-Frankrijk, nog onduidelijk of kasseien van Parijs-Roubaix worden aangedaan'

Precieze details over 'Le Grand Départ' worden ons voorlopig nog bespaard (we zullen er nog eventjes op moeten wachten), al heeft Tourorganisator ASO in gesprek met Ouest France alvast bevestigd dat de start van 'La Grande Boucle' in 2025 weer eens in Frankrijk plaatsvindt. Om precies te zijn, is het spektakel te aanschouwen in de regio Hauts-de-France, gelegen in het noorden van Frankrijk.

Het is alweer eventjes geleden dat de Tour de France voor het laatst in Frankrijk zelf startte. In 2022 vertrokken de coureurs immers vanuit Kopenhagen, in 2023 diende Bilbao als startplaats. In 2024 is Florence de eer toebedeeld om het spectaculaire openingsweekend te organiseren. In 2021 startte de hoogst aangeschreven wielerronde ter wereld dus voor het laatst in Frankrijk. Toentertijd was Brest, gelegen in Bretagne, de plaats van vertrek.

Meer dan hetgeen hierboven is neergepend is nog niet bekendgemaakt door de ASO. Met een start in Noord-Frankrijk ligt het in de lijn der verwachting dat er enkele kasseistroken uit Parijs-Roubaix worden aangedaan, al is en blijft dat voorlopig een kwestie van speculeren. Op donderdag 30 november wordt in Lille onthuld waar de eerste ritten zullen starten en finishen. Edoch: La Voix du Nord weet te melden dat de ouverture zal plaatsvinden in Lille.

Het parcours van de Tour de France van 2024 is al wél helemaal bekendgemaakt. Meer info over die 21 etappes vind je hier.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws