Poels kijkt watertandend naar Tour-parcours van 2024: 'Kan een van de mooiste ooit worden' Wielrennen
Wielrennen

Poels kijkt watertandend naar Tour-parcours van 2024: 'Kan een van de mooiste ooit worden'

Poels kijkt watertandend naar Tour-parcours van 2024: 'Kan een van de mooiste ooit worden'

Wout Poels heeft zichzelf alvast ingetekend voor de Tour de France van 2024 bij Bahrain Victorious, zo vertelt de Nederlandse klimmer In de podcast In Koers van het AD. Samen met wielermaatje Dylan van Baarle blikt Poels vooruit op de grote rondes van komend seizoen, waarbij hij ook graag de Giro d'Italia zou willen doen.

Enkele etappes op het einde van de Tour situeren zich namelijk in en rond hun thuishaven Monaco, de plek waar beide renners momenteel genieten van welverdiende rust. Zo begint de negentiende rit in Embrun en eindigt ze op de Isola 2000 via een passage langs de col de la Bonnette. Rit twintig bevat met de Col de la Couillole ook een aankomst bergop. 'Die laatste ritjes zijn wel mooi en zien er veelbelovend uit', reageert Poels op La Grande Boucle van volgend jaar. 'Ik ben sowieso fan van beklimmingen in het slotweekend.' Van Baarle ziet het door een minder rooskleurige bril. 'Die laatste twee ritten zijn echt superzwaar.'

De laatste rit is dan weer geen slakkengangetje richting de Champs-Élysées in Parijs, waar het traditionele sprintersfestijn losbarst, maar wel een tijdrit van meer dan 35 kilometer in en rond Monaco en Nice. 'Het kan een van de mooiste Tours ooit worden, maar het blijven wel de renners die de koers maken. Bovendien hangt het er natuurlijk wel van af hoe het klassement er voor staat', aldus Poels.

Poels wordt geen meesterknecht van Remco Evenepoel: 'Ben niet door hen benaderd'

Beide Nederlanders zijn nog niet zeker dat ze daadwerkelijk deelnemen aan de meest prestigieuze grote ronde van het seizoen. 'Ik zou het wel fijn vinden om die laatste ritten in en rond Monaco te rijden. Het moet ook heel apart zijn om niet op Champs-Élysées te finishen', vertelt Poels. De 36-jarige renner van Bahrain-Victorious mikt zowel op de Giro als de Tour. Tijdens de Italiaanse wielerrond wil hij zijn hattrick van etappezeges in grote rondes vervolledigen, een klassement is daarentegen uit den boze.

'Ik wil het wel graag, maar ik heb er nog niet met de ploeg over gesproken. Dat zal waarschijnlijk in december gebeuren. Ikzelf wil mijn planning van vorig jaar overdoen', zegt van Baarle over zijn koersschema. De Nederlandse kampioen lichtte ook een tipje van de sluier op over de kledij van Jumbo-Visma. 'Voor mij verandert er niet veel door mijn kampioenentrui, maar de geel-zwarte kleuren blijven wel behouden.'

In het wielerpeloton werd er ook gefluisterd dat Wout Poels een meesterknecht zou worden voor Remco Evenepoel, maar dat gerucht gooit hij meteen weer de vuilbak in. 'Ik ben niet door hen benaderd en heb ook nog een contract voor volgend jaar.' Poels klopte de ex-wereldkampioen nog tijdens de voorlaatste rit van de Vuelta in de sprint.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws