ASO geeft wildcards aan zelfde teams in Luik, Burgos en Q36.5 vervangen B&B in Waalse Pijl en Roubaix Wielrennen
Wielrennen

ASO geeft wildcards aan zelfde teams in Luik, Burgos en Q36.5 vervangen B&B in Waalse Pijl en Roubaix

ASO geeft wildcards aan zelfde teams in Luik, Burgos en Q36.5 vervangen B&B in Waalse Pijl en Roubaix

De ASO heeft wildcards uitgedeeld voor Luik-Bastenaken-Luik, de Waalse Pijl en Parijs-Roubaix. De organisatie kiest in het vierde Monument van het jaar voor dezelfde startlijst als een jaar geleden. In de Waalse Pijl en Parijs-Roubaix wordt het gestopte B&B Hotels vervangen door het Spaanse Burgos-BH van Jetse Bol en het Q36.5 van Vincenzo Nibali.

De achttien WorldTour-ploegen zijn sowieso zeker van een startbewijs in de drie WorldTour-koersen. Daarnaast krijgen Israel-Premier Tech, Lotto-Dstny en TotalEnergies een gegarandeerde wilcard op basis van de eindstand in de UCI Europe Tour van 2022.

Op die manier blijven er vier wildcards over voor de drie wedstrijden. In Luik-Bastenaken-Luik zijn, net als in 2022, Uno-X Pro Cycling, Bingoal WB, Equipo Kern-Pharma en Team Flanders-Baloise (voorheen Sport Vlaanderen) zeker van een startbewijs.

In de Waalse Pijl is van deze vier ploegen alleen Team Flanders-Baloise er niet bij. Die vierde wilcard gaat namelijk naar Burgos-BH. In Parijs-Roubaix zijn het Uno-X, Flanders-Bingoal, Bingoal WB en dus Q36.5 die de plaatsen opeisen.

Startbewijzen Luik-Bastenaken-Luik, Waalse Pijl en Parijs-Roubaix 2023

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws