Astana ontslaat Gazzoli (23) na 'niet-opzettelijke' positieve dopingtest, één jaar schorsing van UCI Wielrennen
Wielrennen

Astana ontslaat Gazzoli (23) na 'niet-opzettelijke' positieve dopingtest, één jaar schorsing van UCI

Astana ontslaat Gazzoli (23) na 'niet-opzettelijke' positieve dopingtest, één jaar schorsing van UCI

Michele Gazzoli is door de UCI voor een jaar geschorst, meldt het in een persbericht. De 23-jarige Italiaan van Astana Qazaqstan testte op 17 februari - tijdens de Ronde van de Algarve van dit jaar - positief op het middel Tuaminoheptane en na een half jaar oordeelt de internationale wielerbond dat het gaat om een 'niet-opzettelijke overtreding van de antidopingregel'. Astana Qazaqstan heeft het contract met Gazzoli beëindigd.

De schorsing van Gazzoli is ingegaan op 10 augustus 2022 en zal zodoende duren tot en met 9 augustus 2023. De resultaten van de Italiaan uit de Ronde van de Algarve worden geschrapt. Gazzoli werd in de eerste etappe vierde en in de derde etappe achtste. Hij finishte de ronde uiteindelijk als 96e. De jonge renner heeft de straf van de UCI geaccepteerd.

Astana stuurt Gazzoli de laan uit

In een statement via de officiële kanalen meldt Astana dat het uitleg heeft gevraagd aan Gazzoli. Deze uitleg is ook aan de UCI gegeven. Volgens Gazzoli is hij positief getest op Tuaminoheptane door het gebruik van Rhinofluimucil, een neusspray voor de behandeling van rhinitis (ontsteking van het neusslijmvlies). Dit middel kocht Gazzoli bij de plaatselijke apotheek, zonder Astana hiervan op de hoogte te stellen.

'Astana Qazaqstan Team benadrukt dat het team niets te maken heeft met deze ongelukkige overtreding van de antidopingregel. Het team houdt zich aan het nultolerantiebeleid en heeft het contract met Michele Gazzoli daarom per onmiddellijke ingang beëindigd', zo klinkt het. Het is voor Astana al het tweede schrikmoment in korte tijd. Recent werd Miguel Ángel López al tijdelijk geschorst, nadat hij in verband werd gebracht met een drugsonderzoek.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws