Na Van Poppel wil ook Pedersen nieuwe Mørkøv worden: 'Quick Step geeft me kans van besten te leren' Wielrennen
Wielrennen

Na Van Poppel wil ook Pedersen nieuwe Mørkøv worden: 'Quick Step geeft me kans van besten te leren'

Na Van Poppel wil ook Pedersen nieuwe Mørkøv worden: 'Quick Step geeft me kans van besten te leren'

Leadouts zijn anno 2022 geen onderschoven kindjes meer. Danny van Poppel trok niet voor niets naar BORA-hansgrohe, om daar de beste sprintvoorbereider ter wereld te worden. Op dit moment is dat zonder twijfel Michael Mørkøv bij Quick Step-Alpha Vinyl en dus trekt de Deen Casper Pedersen in 2023 naar The Wolfpack om op termijn Mørkøv op te volgen.

Pedersen tekende een tweejarig contract bij de ploeg van Patrick Lefevere en werd aangekondigd als belangrijke pion in de leadout. 'Ik heb altijd de droom gehad om ooit het shirt van Quick Step te dragen en ik ben blij dat dat de komende jaren gaat gebeuren. Er zit veel historie in deze ploeg, met enorme resultaten. Je voelt in het peloton dat er een bepaalde saamhorigheid is. Ze dicteren het peloton zoals maar weinig ploegen kunnen, dat is een signaal van een geweldige sfeer. Daar wil ik graag deel van uitmaken', vertelt hij in een persbericht.

Dat Pedersen straks in dezelfde ploeg rijdt als Mørkøv, vindt hij belangrijk. 'Ik hoop mezelf te ontwikkelen in de leadout, in finales van wedstrijden. Deze ploeg geeft me de kans om van de besten te leren, met name Michael. Ik ga onderdeel uitmaken van één van de meest succesvolle sprintploegen. Het helpt natuurlijk mee dat er veel Denen rijden bij Quick Step. Ik heb in het peloton al veel contact met Michael, Kasper (Asgreen, red.) en Mikkel (Honoré, red.). Ze vertelden me dat Quick Step een geweldige ploeg is om te rijden.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws