Astana opnieuw verder zonder smaakmaker: Scaroni, die blauwe trui droeg, ziek naar huis Wielrennen
Wielrennen

Astana opnieuw verder zonder smaakmaker: Scaroni, die blauwe trui droeg, ziek naar huis

Astana opnieuw verder zonder smaakmaker: Scaroni, die blauwe trui droeg, ziek naar huis

De Giro d'Italia heeft vlak voor het begin van de achttiende etappe een nieuwe uitvaller. Christian Scaroni, de man die tot gisteren de blauwe trui droeg, omdat Tadej Pogacar het roze al draagt, heeft moeten opgeven, zo meldt zijn team Astana Qazaqstan donderdagmiddag. Hij is ziek en heeft ook koorts en kan vanwege de gevaren van die verschijnselen niet sporten.

Scaroni was één van de belangrijkste actoren in een strijd die eigenlijk geen echte strijd was deze Giro. De blauwe bergtrui, die door vier gewonnen aankomsten bergop eigenlijk al zo goed als binnen is voor Tadej Pogacar, werd eigenlijk de hele ronde gedragen door renners die tweede stonden achter de Sloveen. De laatste etappes mengde ook Scaroni zich in die strijd, onder meer samen met Simon Geschke. Nu moet de Italiaan de strijd dus staken, waar hij gisteren al het blauw 'verloor' aan Giulio Pellizzari.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news