Pogacar snoert gefrustreerde Strava-rapporteurs de mond in Giro: 'Haters gonna flag' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar snoert gefrustreerde Strava-rapporteurs de mond in Giro: 'Haters gonna flag'

Pogacar snoert gefrustreerde Strava-rapporteurs de mond in Giro: 'Haters gonna flag'

Opnieuw een opvallend nieuwtje uit de Giro: Tadej Pogacar is op de populaire sportapp Strava alweer 'geflagged'. Bij een opvallende of zelfs verdachte activiteit kunnen gebruikers een bepaalde upload rapporteren aan de app, zodat deze mogelijk kan worden verwijderd. Nu gebeurt dit voor de tweede keer in enkele dagen tijd bij de roze truidrager. Er lijken mensen te zijn die het gemunt hebben op de klassementsleider. Het zal hem verder een worst wezen, zo bewees zijn bijschrift eigenlijk direct al.

Na de koninginnenrit richting Livigno, waar Pogacar zijn vierde etappezege boekte, zette hij een opvallend bijschrift bij zijn titel op de app. 'Who the f*ck flagged me?', refereerde hij naar de rapportage die een andere gebruiker had geplaatst na zijn toch wel bijzondere etappezege. De rapportage werd, daar het wel degelijk een geweldige prestatie betrof, uiteraard ook al gauw weer verwijderd door de app zelf.

Pogacar heeft één heldere boodschap voor de 'haters'

'Dat mensen mijn activiteiten rapporteren, gebeurt vaak', reageerde Pogacar met een grinnik maandagmiddag tijdens de persconferentie op de tweede rustdag. 'Waarschijnlijk was er iemand niet blij met m'n prestatie, maar ik vind het wel grappig. Ik heb ook veel kudo's gekregen. Het is ook goed dat de mensen kunnen zien hoe snel we kunnen gaan op iconische beklimmingen', besloot Pogacar na zijn demonstratie in de rit naar Livigno, op de repos in het wintersportdorp.

In de zeventiende etappe naar de Broconpas ging Pogacar er opnieuw vandoor in de diepe finale. Hij won dan weliswaar niet de rit, opnieuw hadden de gebruikers het op hem gemunt. Pogacar besloot daarop één veelzeggende, korte titel toe te voegen aan die activiteit: 'Haters gonna flag.' Gelijk heb je, Tadej! Laten we hopen dat de gefrustreerde Girovolgers niet nog meer onzinnige rapportages maken in de dagen die nog gaan komen. Een beetje respect voor het roze mag toch best...

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news