Ayuso had het 'superzwaar' op Sierra Nevada, O'Connor kende een 'goede dag' Wielrennen
Wielrennen

Ayuso had het 'superzwaar' op Sierra Nevada, O'Connor kende een 'goede dag'

Ayuso had het 'superzwaar' op Sierra Nevada, O'Connor kende een 'goede dag'

Juan Ayuso zag enorm af in de vijftiende etappe van de Vuelta a España met aankomst op de Sierra Nevada. De coureur van UAE Team Emirates loste vroeg op de slotklim, maar knokte zich uiteindelijk toch naar de zevende plek in de daguitslag en steeg naar de vierde plek in het klassement.

‘Het was heel lastig, zowel de beklimming als de hoogte. Mijn benen deden al pijn voordat de klim begon. Ik moest op mijn eigen ritme de klim rijden’, vertelt Ayuso na afloop in gesprek met Alberto Contador van Discovery+.

Op de steile openingskilometer van de klim naar Sierra Nevada trok Jumbo-Visma hard door. Het peloton knalde daardoor uit elkaar, en Ayuso miste aanvankelijk de slag. Aan zijn positionering lag het alvast niet. ‘Ik zat net achter Miguel Ángel López toen de klim begon. Op zich was het een goede positie. Er was ook een valpartij, maar daar had ik geen hinder van.’

Doordat Ayuso niet mee kon, kwam hij alleen te zitten. De Spanjaard vocht voor wat hij waard is, maar kon niet aansluiten bij de groep met rode trui Remco Evenepoel. ‘Het was superzwaar. Ik was heel veel alleen ook, op dat steile deel helemaal. Ik moest mentaal echt rustig zien te blijven: in stilte afzien. Er volgde daarna ook nog een lang stuk. Leren afzien is echter ook een leerproces’, besluit Ayuso.

O'Connor: 'Ik had een goede dag'

Wie over goede benen beschikte, was Ben O’Connor. De Australiër kon zich aanvankelijk in de Vuelta nog niet echt meten met de beste klassementsrenners, maar kon in de etappe naar Sierra Nevada bij Primoz Roglic aanhaken tot de finish. Enric Mas en López gingen de twee nog voor als renners uit de top tien. O'Connor steeg door zijn prestatie naar de negende plek in het klassement.

Na afloop was O’Connor tevreden, wiens ploeg richting de slotklim ook werk verrichte in het peloton. ‘We hebben de koers hard gemaakt, dus ik ben blij voor de jongens. Het geeft hen vertrouwen, én mij ook. Ik had een goede dag vandaag.’ Dat AG2R op kop ging rijden was niet het plan. ‘Nee, helemaal niet. Maar Arensman (Thymen, red.) was vooraan. We wilden het gat daarom niet te groot laten worden. Felicitaties aan hem, hij heeft gewonnen. Hij reed een geweldige rit. Ik ben gewoon blij met mijn prestatie’, aldus O’Connor.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws