Roglic kan geen grote slag slaan op Evenepoel: 'Liever secondes winnen dan verliezen' Wielrennen
Wielrennen

Roglic kan geen grote slag slaan op Evenepoel: 'Liever secondes winnen dan verliezen'

Roglic kan geen grote slag slaan op Evenepoel: 'Liever secondes winnen dan verliezen'

Primoz Roglic en zijn ploeg Jumbo-Visma hadden snode plannen voor de koninginnenrit in de Vuelta a España. De ploeg hoopte een grote aanval te kunnen bewerkstelligen op rodetruidrager Remco Evenepoel, maar op de streep pakte de Sloveen enkel vijftien seconden op zijn concurrent voor de zege.

De Nederlandse ploeg stuurde enkele renners mee met de vlucht van de dag, namelijk Rohan Dennis en Sam Oomen. De twee sterke renners lieten zich vervolgens terugzakken om hun kopman te helpen op de Sierra Nevada. Dit gebeurde aan de voet van de klim, waar het peloton helemaal uit elkaar spatte en jongens als Joao Almeida, Carlos Rodríguez, Wilco Kelderman en Juan Ayuso direct in de problemen kwamen. De man in kwestie brandde daar echter ook meteen al zijn knechten mee op, waardoor hij gelijk zelf aan de bak moest.

Even probeerde Roglic vervolgens zelf om Evenepoel onder druk te zetten, maar de Belg leek overschot te hebben. Hierna temporiseerde de Sloveen en liet hij de Belg op kop rijden. 'Om eerlijk te zijn voelde ik mij in het begin van de klim niet goed', zei Roglic na afloop tegen diverse media, waaronder Sporza. 'Het plan was om de etappe te winnen vandaag, maar ik had echt de benen niet om dat plan te verwezenlijken.'

Vijftien seconden winst voor Roglic: 'Beter om ze te winnen dan te verliezen'

Met nog twee kilometer te rijden kon Roglic toch nog versnellen, waarna hij Evenepoel op vijftien seconden zette. 'Aan het einde van de klim kon ik er toch nog een beetje doorheen komen, daar ben ik blij mee. Op de top voelde ik me een stuk beter dan aan de voet. Ik ben er overigens ook blij mee dat maandag de rustdag op het programma staat. Onder de streep is het beter om vijftien seconden te winnen dan om ze te verliezen, dus die nemen we zeker mee richting de derde week.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws