Mas vloog op de Sierra Nevada en wint vertrouwen: 'Ik ben erg blij met vandaag' Wielrennen
Wielrennen

Mas vloog op de Sierra Nevada en wint vertrouwen: 'Ik ben erg blij met vandaag'

Mas vloog op de Sierra Nevada en wint vertrouwen: 'Ik ben erg blij met vandaag'

Van de klassementsrenners was Enric Mas de grootste winnaar op de Sierra Nevada. De kopman van Movistar pakte, inclusief bonificatiesecondes, 42 seconden terug op klassementsleider Remco Evenepoel. Deze kloof sloeg hij samen met zijn voormalig ploeggenoot Miguel Ángel López, en die samenwerking verliep niet geweldig.

Zo liet de klimmer weten aan AS Ciclismo. Het duo demarreerde in de finale van de koninginnenrit bij de overgebleven favorieten. 'De belangen van Miguel Ángel en van mij waren anders. Ik wilde mijn plaats op het podium behouden terwijl hij die juist wilde bemachtigen. Misschien hebben we ons allebei een beetje ingehouden omdat we dachten dat de andere wat meer krachten had.' Daarnaast zijn de twee niet de beste vrienden van elkaar, na al het drama dat zich afspeelde in de Vuelta a España van vorig jaar.

Mas vertelde zeer tevreden te zijn over zijn slotklim. 'Ik ben blij met vandaag. Aan het begin van de slotklim zat ik te ver na een valpartij, maar ik kon rustig opschuiven. Zaterdag heb ik mijn inspanning slecht ingedeeld, ik wilde het gat te snel dichtrijden. Vandaag deed ik dat wel goed en uiteindelijk kon ik ook nog wegrijden van de favorietengroep.' In die aanval pakte de klimmer 42 seconden terug op rodetruidrager Evenepoel, al leek Mas vooral naar het podium te kijken, lettend op zijn woorden over de belangenverstrengeling tussen hem en López.

Mas wint vertrouwen, maar: 'Angst om te dalen verdwijnt niet vanzelf'

Door zijn sterke optreden heeft Mas zijn podiumplek meer glans gegeven en zijn voorsprong op zijn concurrenten voor plek drie uitgebreid. Nummer vier Juan Ayuso staat immers al op 2.48 minuten van zijn landgenoot. 'Ik heb het naar mijn zin', aldus de nummer twee van de Vuelta van vorig seizoen. 'Ik heb ook meer vertrouwen in mijzelf. We werken echter nog steeds aan de problemen van een tijdje geleden', zo doelt hij op zijn daalangst. 'Die verdwijnen niet vanzelf.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws