Ayuso probeerde Vingegaard te volgen: 'Moest ermee ophouden, want ik had geen lucht en explodeerde' Wielrennen
Wielrennen

Ayuso probeerde Vingegaard te volgen: 'Moest ermee ophouden, want ik had geen lucht en explodeerde'

Ayuso probeerde Vingegaard te volgen: 'Moest ermee ophouden, want ik had geen lucht en explodeerde'

Tegen Jonas Vingegaard was zaterdagmiddag simpelweg niets te beginnen in de koninginnenrit van Tirreno-Adriatico. Daarachter ontvouwde zich een spannende strijd om plek twee, met Jai Hindley en Juan Ayuso als voornaamste protagonisten. Het was uiteindelijk de jonge Spanjaard van UAE Team Emirates die in de strijd om het zilver aan het langste eind trok (na een sprint-à-deux tegen de Aussie).

'Ik finish hier als eerste van de mensen', looft de perfect Engels sprekende Catalaan Vingegaard in het flashinterview. 'Chapeau aan hem. Hij is momenteel echt van een ander niveau. Zelf voelde ik me wel iets beter dan gisteren (vrijdag, red.). Toen Jonas aanviel, probeerde ik zijn wiel te volgen. Maar zoals iedereen kon zien, moest ik daarmee ophouden. Ik had helemaal geen lucht meer over en explodeerde.'

Ayuso in de puntentrui

'Toch ben ik wel blij dat ik het geprobeerd heb', gaat een goedgemutste Ayuso verder. 'Ik heb getracht aan te vallen en het de anderen moeilijk te maken. Winnen bleek onmogelijk, maar het ging goed. Ik denk dat ik het goede spoor te pakken heb.'

Met zijn gewonnen sprintje om plek twee verzekerde Ayuso zich van de leidende positie in het puntenklassement, al was hij zich daar op het moment zelf niet echt van bewust. 'Eerlijk gezegd niet, nee', lacht hij. 'De tweede plaats - de eerste van de mensen dus - was het belangrijkste, vooral in een duel tegen iemand als Hindley. Ook hij behoort tot de allerbeste renners ter wereld. Maar die puntentrui is een fijne bijkomstigheid, al zal Jonathan Milan hem waarschijnlijk weer van me afpakken', doelt hij ten slotte op de vlakke slotetappe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws