Evenepoel probeert, maar wint amper tijd in voorlaatste Parijs-Nice-rit: 'Race is nog lang niet voorbij' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel probeert, maar wint amper tijd in voorlaatste Parijs-Nice-rit: 'Race is nog lang niet voorbij'

Evenepoel probeert, maar wint amper tijd in voorlaatste Parijs-Nice-rit: 'Race is nog lang niet voorbij'

Remco Evenepoel moest in de voorlaatste etappe van Parijs-Nice genoegen nemen met een tweede plaats, op acht seconden van laureaat Aleksandr Vlasov. De Belg van Soudal Quick-Step probeerde in de slotfase meermaals te demarreren, maar zag zijn aanvallen stranden.

In de slotfase liet Evenepoel zijn compagnon (en generatiegenoot) Ilan Van Wilder het tempo bepalen in het peloton, wat leidde tot het lossen van bijvoorbeeld João Almeida. Op vier kilometer van de finish kwam vervolgens de verwachte aanval van Evenepoel, die direct Visma | Lease a Bike-kopman Matteo Jorgenson (en een aantal anderen) in zijn wiel had. 'Een paar renners reageerden op mijn aanval. Toen Vlasov ging, lieten ze hem gaan', vertelt de Kannibaal van Schepdaal in een korte reactie op de ploegsite.

Jorgenson (Visma | Lease a Bike) vond Evenepoel niet bijzonder sterk

'Ik viel opnieuw aan in de laatste twee kilometer en vanaf daar was het vol gas naar de streep', vervolgt de Vlaming zijn verhaal. 'Op 180 meter van de finish begon ik mijn sprint, welke me uiteindelijk die tweede plaats achter Vlasov opleverde. Het was een goede dag, we hebben nog één etappe te gaan en de race is nog lang niet voorbij', aldus een zelfverzekerde Evenepoel, die in de slotrit tot de topfavorieten wordt gerekend.

Jorgenson besprak in zijn eigen interview na afloop het koersgedrag van Evenepoel. 'Remco was sterk, maar niet bijzonder sterk. Ik kon al zijn aanvallen beantwoorden. Op het einde pakte hij wat bonificatieseconden, maar ik deed kopbeurten om Brandon op achterstand te rijden', aldus een evengoed ambitieuze en zelfverzekerde Amerikaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws