Favorieten etappe 7 Tirreno-Adriatico 2024 | Wie schrijft San Benedetto del Tronto op zijn conto? Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 7 Tirreno-Adriatico 2024 | Wie schrijft San Benedetto del Tronto op zijn conto?

Favorieten etappe 7 Tirreno-Adriatico 2024 | Wie schrijft San Benedetto del Tronto op zijn conto?

Na twee bergritten krijgen de spurters in Tirreno-Adriatico vermoedelijk nog waar voor hun klimgeld. In San Benedetto del Tronto, al jarenlang het eindpunt van de Koers van de Twee Zeeën, staat nog een traditionele spurtaankomst op de rol. In de Leiderstrui maakt je wegwijs!

Parcours etappe 7 Tirreno-Adriatico 2024

tirreno 7

De slotrit van Tirreno-Adriatico begint en eindigt in San Benedetto del Tronto, waar we de afgelopen twee jaar ook al een spurtaankomst zagen. Destijds wisten Jasper Philipsen (2023) en Phil Bauhaus (2022), beiden ook al trefzeker in deze editie van de Italiaanse WorldTour-koers, de zegebloemen te grijpen aan de Adriatische kust.

In het eerste deel van de rit is nog wel wat reliëf te bekennen, maar het zal toch vooral draaien om de laatste kilometers richting San Benedetto del Tronto. De laatste échte bocht is op 2,5 kilometer van de meet, maar net voor de laatste duizend meter volgt nog wel een chicane. Toch mogen we vooral spreken van een mooie sprint op rechte wegen.

Beklimmingen
42,0 km: Montedinove (4 km a 5,1%)

Tijden
Start: 12.55 uur
Finish: 16.59 uur

Weer etappe 7 Tirreno-Adriatico 2024

We zitten aan de Adriatische kust, maar de kans bestaat dat er zondag wel wat regen over de renners neerdaalt. Dit bij een temperatuur van 17 graden Celsius en een wind die met de kracht van drie op de schaal van Beaufort vanuit zee komt.

Favorieten etappe 7 Tirreno-Adriatico 2024

Drie sprints gehad, drie sprinters gewonnen. Dan hebben we direct de topfavorieten van deze rit voor u paraat, met Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) en Tim Merlier (Soudal Quick-Step) als mannen die er bovenuit steken. Philipsen wist deze etappe vorig jaar al te winnen, voor Merlier staat de teller in deze Tirreno-Adriatico juist wel op nul.

De Belg van Soudal Quick-Step zal er veel aan gelegen zijn om zich te kunnen mengen in de strijd om de dagzege, zodat het ditmaal wel lukt in de Italiaanse koers. Niet dat hij met vijf seizoenszeges hoeft te treuren, zeker niet. Dan heb je ook nog Jonathan Milan (Lidl-Trek), drager van de puntentrui, en Phil Bauhaus (Bahrain Victorious), die allebei al wel succesvol waren in de Italiaanse rittenkoers. Bauhaus wist deze rit twee jaar a; te winnen.

Favorieten etappe 7 Tirreno-Adriatico 2024 | Wie schrijft San Benedetto del Tronto op zijn conto?

Biniam Girmay (Intermarché-Wanty) en Caleb Ewan (Jayco AlUla) hebben de intrinsieke klasse om mee te doen om de zege, maar hebben het succesvolle recept nog niet echt weten te vinden in deze rittenkoers. Met name de Afrikaan beschikt over een sterke lead-out, met onder meer Mike Teunissen en Laurenz Rex voor hem.

Dan de outsiders: Alexander Kristoff + Soren Waerenskjold (Uno-X) en Axel Zingle + Stanislaw Aniolkowski (Cofidis) kunnen op meerdere paarden wedden. Ethan Vernon (Israel-Premier Tech) en Casper van Uden (dsm-firmenich PostNL) wonnen dit seizoen ook al, terwijl Cees Bol (Astana, waar Mark Cavendish niet start) en Marius Mayrhofer (Tudor, dat zonder Alberto Dainese moest starten) een uitgelezen kans op eigen succes gaan. En dan zijn er ook nog de Italiaanse mannen Andrea Vendrame (Decathlon AG2R), Niccolo Bonifazio (Corratec), Giovanni Lonardo (Polti-Kometa) en Filippo Fiorelli (VF Group-Bardiani).

Favorieten etappe 7 Tirreno-Adriatico 2024, volgens In de Leiderstrui

Topfavoriet: Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) en Tim Merlier (Soudal Quick-Step)
Outsiders: Jonathan Milan (Lidl-Trek), Phil Bauhaus (Bahrain Victorious), Biniam Girmay (Intermarché-Wanty) en Caleb Ewan (Jayco AlUla)
Long shots: Alexander Kristoff, Soren Waerenskjold (Uno-X), Ethan Vernon (Israel-Premier Tech), Axel Zingle, Stanislaw Aniolkowski (Cofidis), Cees Bol (Astana Qazaqstan Team), Casper van Uden (dsm-firmenich PostNL) en Marius Mayrhofer (Tudor)

Poll

Wie wint de slotrit van Tirreno-Adriatico 2024?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws