Ayuso waakt voor onderschatting richting climax Romandië: 'We moeten nog flink aan de bak' Wielrennen
Wielrennen

Ayuso waakt voor onderschatting richting climax Romandië: 'We moeten nog flink aan de bak'

Ayuso waakt voor onderschatting richting climax Romandië: 'We moeten nog flink aan de bak'

Juan Ayuso trekt als leider naar de koninginnenrit van de Ronde van Romandië. Dankzij een ijzersterk tweede deel in de tijdrit stootte de kopman van UAE Team Emirates Thibau Nys van de troon in het klassement en pakte hij belangrijke seconden op zijn directe concurrenten voor de eindzege. In het flashinterview keek Ayuso dan ook tevreden terug.

De tijdrit van zo'n vijftien kilometer bestond uit twee delen: in het begin ging het bergop, waarna een snel tweede deel naar de finish volgde. 'Het was een heel zware tijdrit, iedereen heeft afgezien', begint Ayuso zijn reactie. 'Al mijn ploegmaats vertelden bij de bus dat het heel lastig was. Daardoor was ik er mentaal op voorbereid. Ik had onderweg niet het beste gevoel en was echt aan het afzien. Desondanks slaagde ik erin mijn inspanning goed in te delen, waar te versnellen en waar te herstellen. Met name het tweede deel was met het natte wegdek erg tricky; daar won ik mooi wat tijd omdat ik risico's durfde te nemen', glimlacht de sympathieke Spaanse ronderenner.

In het klassement gaat Ayuso nu met zeven seconden voorsprong op Ilan Van Wilder aan de leiding. 'Ik heb heel vluchtig het klassement bekeken, maar volgens mij bevind ik mij in een goede positie. Ik heb er vertrouwen in dat we leiding morgen kunnen verdedigen.' Zaterdag krijgen de renners in Zwitserland een dag vol hoogtemeters voor de kiezen, ook ligt de finish na een lange klim bergop.

Ayuso waakt voor onderschatting: 'Staan nog veel mannen kort'

De eerste dagen in Romandië waren erg koud en daar hadden de nodige renners last van, waaronder Ayuso. 'De afgelopen dagen maakten het herstellen lastig, maar we hebben nog slechts anderhalve dag te gaan. Daarna kan ik mijn rust pakken', maakt de renner er geen groot probleem van. Wat de eindzege betreft, blijft Ayuso voorzichtig. 'Er staan nog veel mannen kort in het klassement. Als ze morgen aanvallen, zullen we dus moeten volgen. We moeten dus nog flink aan de bak om deze koers te winnen', spreekt de leider allerminst over een gelopen race.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws