Na dagen 'met een echt slecht gevoel' wint McNulty: 'Vandaag was net iets beter' Wielrennen
Wielrennen

Na dagen 'met een echt slecht gevoel' wint McNulty: 'Vandaag was net iets beter'

Na dagen 'met een echt slecht gevoel' wint McNulty: 'Vandaag was net iets beter'

Brandon McNulty reiste met stevige klassementsambities af naar de Ronde van Romandië, maar kon daar na een paar dagen al een streep door zetten. Vrijdag revancheerde de Amerikaan van UAE Team Emirates door de tijdrit te winnen, mede danzkij zijn slechte uitgangspositie, waardoor hij ontsnapte aan de regen.

Na zijn tijdrit deed McNulty zijn verhaal bij Cycling Pro Net. Op dat moment wist hij nog niet dat zijn eindtijd voldoende zou zijn voor de overwinning. 'Het was bijna alleen maar omhoog, tot drie kilometer voor de finish', omschrijft hij het atypische parcours. 'Vanaf daar had je een supersnelle afdaling, dus je moest tot de top tempo houden. Maar ik had verrassend goede benen vandaag.'

Op die goede benen had McNulty naar eigen zeggen allerminst gerekend, daar hij in de eerste etappes telkens vroeg moest afhaken. 'Ik kwam hier voor een klassement, maar de voorbije twee dagen was ik duidelijk niet op mijn gebruikelijke niveau. Het is een beetje vermoeidheid denk ik. Het is al een lang voorjaar geweest, dit is voorlopig mijn laatste koers. Ik had echt een slecht gevoel, maar vandaag was het iets beter. Het was fijn om te voelen dat ik weer echt kon koersen', putte de uiteindelijke winnaar moed uit zijn inspanning.

McNulty had goede hoop op overwinning: 'Als het echt nat wordt, zal het lastig worden'

McNulty had dus de mazzel dat hij de regen voor was, in tegenstelling tot veel andere tijdrijders en de klassementsrenners. Hij had zodoende al stiekem de hoop dat zijn tijd genoeg zou zijn voor de dagzege. 'Als het echt nat wordt, zal het lastig worden, vanwege die supersnelle bochten. Maar er komen nog een aantal goede renners. Hopelijk blijft mijn tijd staan, maar ik weet het nog niet.' Uiteindelijk was de eindtijd ruimschoots voldoende voor de overwinning. Juan Ayuso maakte het feest voor UAE compleet door de leiderstrui over te nemen van Thibau Nys.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws