Ayuso was ontmoedigd door 'grote voorsprong Evenepoel': 'En kon Jumbo-Visma ook niet lossen' Wielrennen
Wielrennen

Ayuso was ontmoedigd door 'grote voorsprong Evenepoel': 'En kon Jumbo-Visma ook niet lossen'

Ayuso was ontmoedigd door 'grote voorsprong Evenepoel': 'En kon Jumbo-Visma ook niet lossen'

Op de zwaarste klim van de veertiende etappe van de Vuelta a España probeerde Juan Ayuso de mannen van de Jumbo-Visma aan te vallen. Het Spaanse toptalent wist echter geen gat te slaan, waarna hij in de finale niet meer aandrong.

'De klassementsrenners vielen elkaar niet aan in de finale', constateert Ayuso in gesprek met Esciclismo. 'Desondanks was de etappe heel lastig, met name op de klim naar Larrau. Daar probeerde ik met de ploeg de rit te controleren voor de ritzege.' In het tweede deel van de beklimming demarreerde Ayuso tot tweemaal toe. 'Ik probeerde het, maar ik verloor al snel de motivatie omdat het nog zo'n eind was. Ik had bovendien geen ploegmaten meer. Het zou dom zijn geweest om mijn krachten verder te verspillen. Op het einde spaarde iedereen zijn krachten; het was geen zware klim.'

Ook de grote voorsprong van Remco Evenepoel - die de etappe daags na zijn inzinking zou winnen - ontmoedigde Ayuso. 'Remco lag zo ver voor en het was ook onmogelijk om heel Jumbo-Visma te lossen', aldus Ayuso, die in de derde week hoopt het niveau van zijn concurrenten te evenaren, of misschien zelfs te overtreffen. 'De kopmannen van Jumbo-Visma vertonen nog steeds zwakte. De waarheid is dat ik mij alsmaar beter begin te voelen', geeft Ayuso alvast een waarschuwing af.

Slaan Spanjaarden de handen ineen tegen Jumbo-Visma?

De kopman van UAE Team Emirates staat na veertien etappes op de vierde plek in het klassement op 2.37 minuten van leider Sepp Kuss. Ayuso is 53 seconden verwijderd van de derde plaats van Jonas Vingegaard. Ploegmaat Marc Soler is de tweede troef van UAE in de top tien. Hij liet in een reactie weten graag een alliantie te sluiten met de andere Spanjaarden in de top tien. Iets wat ook de voorkeur heeft van Mikel Landa en Enric Mas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws