Ayuso zonder topvorm vierde in Romandië: 'Geeft me vertrouwen voor de toekomst' Wielrennen
Wielrennen

Ayuso zonder topvorm vierde in Romandië: 'Geeft me vertrouwen voor de toekomst'

Ayuso zonder topvorm vierde in Romandië: 'Geeft me vertrouwen voor de toekomst'

Toptalent Juan Ayuso is zondag als vierde geëindigd in de Ronde van Romandië. De 19-jarige Spanjaard van UAE Team Emirates deed voorafgaand aan de afsluitende klimtijdrit nog volop mee om het eindpodium, maar eindigde in de strijd tegen de klok slechts als achtste. Wel won Ayuso het jongerenklassement.

‘Het was een brute rit, superzwaar’, vertelt Ayuso aan Eurosport over de klimtijdrit. ‘Op het einde was ik écht aan het afzien. Ik heb daar denk ik veel tijd verloren. Maar al met al ben ik best tevreden met het resultaat. Anderhalve week geleden had ik niet eens het niveau om een koers te finishen. Ik was nog steeds aan het herstellen van ziekte. Het stemt me tevreden dat, hoewel ik nog niet op mijn best ben, ik nu alweer een niveau heb om mee te strijden. Het geeft me vertrouwen voor de toekomst’, aldus Ayuso.

Ayuso maakt als 19-jarige dit seizoen veel indruk. Hij werd al tweede in de Trofeo Laigueglia en vijfde in de Ronde van Catalonië, een WorldTour-rittenkoers dat steevast een sterk deelnemersveld aan klassementsrenners kent. ‘Ik heb een terugslag gehad door een coronabesmetting, maar tot op heden is het een goed jaar. Ik denk dat ik een sterk niveau heb en word ook steeds beter. Dat hoop ik voort te zetten.’ Ayuso gaat binnenkort op hoogtestage om zich voor te bereiden op het Critérium du Dauphiné. Vooralsnog staat er geen deelname aan een grote ronde op de planning voor het rondetalent.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws