IJzersterke Vlasov boekt fraaie dubbelslag op slotdag Romandië, ineenstorting Dennis Wielrennen
Wielrennen

IJzersterke Vlasov boekt fraaie dubbelslag op slotdag Romandië, ineenstorting Dennis

IJzersterke Vlasov boekt fraaie dubbelslag op slotdag Romandië, ineenstorting Dennis

Aleksandr Vlasov heeft op de slotdag van de Ronde van Romandië genadeloos toegeslagen. De renner van BORA-hansgrohe wist met een sterke prestatie in de slottijdrit de dag- en eindzege binnen te hengelen. Hij nam daarmee de leiderstrui over van Rohan Dennis, die volledig in elkaar stortte.

Traditiegetrouw werd de Ronde van Romandië afgesloten met een tijdrit. De organisatie had daarvoor dit jaar een parcours van 15,8 kilometer uitgetekend, waarvan het grootste gedeelte in stijgende lijn liep. Een mooi parcours dus voor de wat lichtere figuren met een sterke tijdrit, zoals Ion Izagirre. De Spanjaard beschikte over de snelste tijd op het moment dat de top dertig van het klassement van start ging.

Kruijswijk kort bovenaan, Geschke verrast 

De Cofidis-coureur gaf na zijn prestatie echter al snel aan weinig vertrouwen te hebben in een ritzege. En daar kreeg hij niet veel later al gelijk in, want toen bereikte Rein Taaramäe de finish. De Est was de eerste die een gemiddelde snelheid van meer dan 27 kilometer per uur wist af te leggen, maar hij bleek niet de enige te zijn. Thibaut Pinot duwde hem met een sterke tijd van de hot seat.

Heel lang mocht Pinot niet genieten van zijn eerste plekje, want daarna ging het snel met de beste tijden. Steven Kruijswijk verbeterde de tijd van de Fransman, maar die werd op zijn beurt nipt afgetroefd door Damiano Caruso. Die tijd bleef staan tot de binnenkomst van Simon Geschke. De Duitser verpulverde de prestatie van Caruso met ruim een halve minuut.

Vlasov ijzersterk, Dennis stort in

Vervolgens was het afwachten tot de binnenkomst van de renners bovenin het algemeen klassement. Waar de verwachtingen rond Dennis hoog waren, liet de Australiër het in zijn race tegen de klok afweten. Bij het eerste tussenpunt verloor hij al bijna een halve minuut op zijn naaste concurrent Vlasov, die aan dat punt de snelste tijd had neergezet.

Vlasov bleek uiteindelijk een klasse apart te zijn in deze tijdrit. Hij hield zijn inspanning geweldig vol tot het einde, waarmee hij uiteindelijk ruim sneller was dan Geschke. Dennis, op zijn beurt, kende een totale ineenstorting in het laatste gedeelte. De Australiër eindigde uiteindelijk slechts als 22e, op ruim twee minuten van de eindwinnaar.

Snel meer.

Uitslag etappe 5 Ronde van Romandië 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws