Babbels, bubbels en basketbal: zo zag 'the day after' eruit voor Remco Evenepoel Wielrennen
Wielrennen

Babbels, bubbels en basketbal: zo zag 'the day after' eruit voor Remco Evenepoel

Babbels, bubbels en basketbal: zo zag 'the day after' eruit voor Remco Evenepoel

Iets meer dan 24 uur geleden kwam Remco Evenepoel juichend over de streep tijdens de wegrit van het WK wielrennen. De Belg heeft nu een dag gehad om te kunnen bijkomen van de heisa. Hoe zag de dag van de kersverse wereldkampioen er precies uit?

12:00 uur: Evenepoel arriveert in hotel

Diep in de Australische nacht komt Evenepoel aan in het hotel, waar hij opgewacht wordt door een uitzinnige menigte, alvorens hij zich begeeft naar de eerste verdieping. Daar zitten zijn ploeggenoten en de staf van de Belgische ploeg hem op te wachten. De wereldkampioen komt onder luid applaus binnen. Iedere ploeggenoot wordt omhelsd door Evenepoel, voordat hij plaatsneemt aan tafel. 'Het is wel warm in deze trui', beklaagt hij zich over de trui met lange mouwen.

13:15 uur: Interview met VTM Nieuws: 'Hele dikke kers op hele grote taart'

Na een rustmomentje met zijn Belgische kompanen heeft Evenepoel wel even tijd voor een interview met VTM Nieuws. 'Het is de mooiste koersdag van mijn leven. Vooraf had ik er alleen maar van kunnen dromen en hopen dat ik goed zou zijn vandaag. Maar nu wereldkampioen worden, na zo'n jaar al, dat is een hele dikke kers op een hele grote taart', aldus Evenepoel. 'Vooraf aan het seizoen had ik drie grote doelen: Luik, San Sebastián, en de Vuelta. Die drie waren al binnen, dus alles wat er bij ging komen, zowel die bronzen medaille als nu die titel, was extra.' De kersverse wereldkampioen zal zijn regenboogtrui niet meer laten zien in koers dit jaar. 'Ik ga niet meer koersen, het is mooi geweest voor dit jaar. Straks een feestje een een drankje met de ploegmaats. En er zal nog wel een cadeau volgen.'

15:45 uur: Speech van Evenepoel: 'Ik wil het bed niet zien!'

Als je wereldkampioen bent, is een speech verplicht. Ook Evenepoel moest er aan geloven. Iedereen kwam even langs in de woorden van de 22-jarige titelhouder. Ook medekopman Wout Van Aert werd opgenomen in de lofzang. 'Met hem was het koersverloop iets aangenamer en makkelijker. Ik ben fier dat ik naast hem het kopmanschap mocht delen. De twee coaches ook voor hun goede plan neer te zetten, bidons, strategisch, dus gewoon alles. Echt een dikke pluim voor iedereen.' Evenepoel noemde de dure vliegreis als een obstakel en pakte direct de kans om een mogelijke deal te sluiten. 'Ja, ik verwacht nu eigenlijk wel dat we business naar huis kunnen vliegen. Misschien dat Emirates het ons gratis kan geven? Mannen én vrouwen. We gaan er een mooie avond en nacht van maken. En ik wil dat bed niet zien hè!' Zo eindigde de toespraak van Evenepoel, waarna het tijd was voor een drankje en een feest.

Tekst gaat verder onder de foto

Babbels, bubbels en basketbal: zo zag 'the day after' eruit voor Remco Evenepoel
In zijn toespraak bedankte Evenepoel de gehele Belgische ploeg voor hun harde werken.
??? uur: Feesten in een Australische bar

Na een hapje en een drankje in het hotel was het tijd om de wereldtitel echt goed te vieren. Samen met de Franse ploeg gingen de Belgen op stap in het Australische nachtleven. Stan Dewulf vertelde aan Sporza over de avonturen van de renners. 'Remco hield het bij cola, de rest deed toch flink zijn best om de tent zonder alcohol te zetten. De gin-tonics en het bier vloeiden rijkelijk. En ook de mond van moppentapper Pieter (Serry, red.) stond niet stil, wat voor een heerlijke sfeer zorgde', aldus Dewulf. 'Jammer genoeg sloot de bar - naar Belgische normen - tamelijk vroeg. Dus op zich lagen we op tijd in ons bed. Geen drama, want dat gaf ons de kans om vandaag (maandag, red.) een citytrip naar Sydney te doen voor we weer op het vliegtuig springen.'

06:15 uur: Basketbal met de Belgian Cats

'Of ik mijn bed gezien heb? Ja!', antwoordt Evenepoel lachend de volgende dag. De Wereldkampioen is, samen met een groot deel van de Belgische delegatie, te gast bij een basketbalwedstrijd van de Belgische ploeg op het WK Basketbal in Sydney. Daar had Evenepoel weer reden om te juichen, want de Belgische dames versloegen Bosnië met 85-55. Tijdens de wedstrijd nam hij de tijd om op de foto te gaan met Belgische basketbal- en wielerfans, om na de wedstrijd op bezoek te gaan bij de 'Belgian Cats'. Samen met Lotte Kopecky ging Evenepoel op de foto met de Belgische dames.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws