Bagioli (vierde) ziet Cort weer naar zege sprinten: 'Ik kon niet meer doen dan dit' Wielrennen
Wielrennen

Bagioli (vierde) ziet Cort weer naar zege sprinten: 'Ik kon niet meer doen dan dit'

Bagioli (vierde) ziet Cort weer naar zege sprinten: 'Ik kon niet meer doen dan dit'

Andrea Bagioli zat tijdens de negentiende etappe van de Vuelta a España in de kopgroep van de dag. Uiteindelijk bleven ze met zeven man vooraan over en sprintte de Italiaan van Deceuninck-Quick-Step naar de vierde plaats. Na afloop vertelt hij aan Eurosport dat er niet meer inzat.

De etappe werd gewonnen door Magnus Cort, die daarmee zijn derde etappezege in deze Vuelta boekte. In de zesde etappe bleef de Deen van EF Education-NIPPO bergop knap het aanstormende peloton voor en in de twaalfde etappe was hij net wat sneller dan Bagioli in een grote groepssprint. De Italiaan leek daarom de gevaarlijkste concurrent voor Cort in de sprint van vrijdag, maar Rui Oliveira (tweede) en Quinn Simmons (derde) bleven Bagioli zelfs nog voor. 'Op het einde was ik een beetje moet en ik kon niet meer doen dan dit', zo verklaarde hij na afloop.

Voor Bagioli was het de derde keer dat hij top vijf reed in deze Vuelta. Ploeggenoot Fabio Jakobsen moest al vroeg lossen in de etappe, waardoor hij voor eigen kans kon gaan. 'Het ging vol gas van het begin tot het eind. We begonnen met twintig renners vooraan, maar op het eind waren er nog maar zeven over. Ze waren allemaal erg sterk in de laatste twintig kilometer, want het peloton zat steeds erg kort achter ons. Daarom gingen we vol gas. Uiteindelijk volgde ik het wiel van Cort, want hij won ook de sprint waarin ik tweede werd.' Toch bleek Cort weer de sterkste en kon hij het relatief eenvoudig afmaken naar goed kopwerk van ploeggenoot Lawson Craddock.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws