Bagioli zet WK-kandidatuur kracht bij met podiumplek in Montreal: 'Dat geeft vertrouwen' Wielrennen
Wielrennen

Bagioli zet WK-kandidatuur kracht bij met podiumplek in Montreal: 'Dat geeft vertrouwen'

Bagioli zet WK-kandidatuur kracht bij met podiumplek in Montreal: 'Dat geeft vertrouwen'

Andrea Bagioli kon namens Quick Step-Alpha Vinyl zondag in Montreal wedijveren met wereldtoppers als Tadej Pogacar, Wout van Aert, Adam Yates en David Gaudu. Uiteindelijk leverde het de puncher een derde plek op, evenals een trots gevoel.

'Dit betekent veel voor mij. Ik wist na vrijdag dat de benen oké waren', doelt de renner van Quick Step-Alpha Vinyl op de GP Quebec, waarin hij als 22e eindigde. 'Maar om nu met deze vier jongens de finale te betwisten, geeft mij ongelofelijk veel vertrouwen richting het WK.' Bagioli staat op de longlist van de Azzuri, maar kan met deze derde plek ongetwijfeld al naar vliegtickets naar Sydney gaan kijken.

Bagioli blijft bescheiden na derde plek in GP Montreal 

Wat hij nu van het WK, waar hij naar alle waarschijnlijkheid vrijdag heen vliegt, kan verwachten weet hij nog niet. 'Alberto (Bettiol, red.) is ook heel sterk en normaal hij is hij de leider, maar ik weet nog niet precies hoe de kaarten geschud zullen worden richting de wedstrijd.' Op de site van de Italiaanse wielerbond werden Bettiol, Matteo Trentin en Davide Ballerini naar voren geschoven als mogelijke beschermde renners. De definitieve ploeg wordt maandag bekendgemaakt, daar bondscoach Daniele Bennati de Canadese wedstrijden - naar het blijkt terecht - wilde afwachten.

'De laatste ronde was wel lastig', keert de Italiaan qua teksten terug naar de Canadese eendagswedstrijd. 'Op de lange klim deden Yates en Pogacar een goede aanval, het was full gas. Op de laatste klim ging Yates opnieuw, maar we bleven elkaar. Richting de laatste kilometer hielden we elkaar in bedwang, maar Pogacar was uiteindelijk duidelijk de sterkste.

Eerder op de avond pakte Remco Evenepoel namens de ploeg van Patrick Lefevere de rode trui in de Vuelta, wat het een speciale dag maakt voor het Belgische team. 'Dat was een motivatie voor ons om hier het beste uit onszelf te halen.'

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws