Yates imponeert bergop in Montreal en wil die lijn doortrekken naar Italiaanse najaarskoersen Wielrennen
Wielrennen

Yates imponeert bergop in Montreal en wil die lijn doortrekken naar Italiaanse najaarskoersen

Yates imponeert bergop in Montreal en wil die lijn doortrekken naar Italiaanse najaarskoersen

Adam Yates beukte in de GP Montreal van zondag meermaals op de deur van zijn vier medevluchters, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een plek net naast het podium. 'Ik heb het geprobeerd, maar het bleek jammer genoeg net niet voldoende', klonk het realistisch.

Zodra het bergop ging in de slotfase, zagen we de Brit van INEOS Grenadiers dansend op de pedalen naar boven vliegen. 'Ik wist dat ik het op de lange klim moest proberen', doelt hij op de heuvel van Mont-Royal in het centrum van Montreal. Dat er vertrouwen was in het kunnen van de klimmer, bleek wel uit het feit dat Luke Rowe de halve dag op kop van het peloton reed.

'Ik heb het geprobeerd, maar ze konden mijn wiel houden. Ik wist ook wel dat ze sneller dan mij waren', doelde hij op winnaar Tadej Pogacar en de overige podiumklanten Wout van Aert en Andrea Bagioli. 'Ik probeerde het op de laatste klim opnieuw, maar het bleek jammer genoeg niet voldoende', aldus de man die daarmee wel de adem van Van Aert afsneed.

Yates was samen met Daniel Felípe Martínez de vooruitgeschoven pion bij de formatie van Dave Brailsford. 'Hij vertelde me echter dat hij zich niet goed voelde en dat ik het moest proberen zodra het bergop ging. Uiteindelijk heeft hij me goed afgezet, dus Dani heeft goed werk geleverd.'

Yates richt zich nu op heuvelachtige Italiaanse najaarskoersen 

Yates zal niet te zien zijn op het WK wielrennen in Australië, waardoor In de Leiderstrui zich afvroeg hoe de komende periode er uit zal zien voor de winnaar van de Deutschland Tour. 'Er zijn niet veel koersen in het Italiaanse najaar die mij nog liggen, dus veel zul je me niet meer zien. Emilia en nog een andere race (waarschijnlijk Tre Valle Varesine, red.) zijn voorafgaand aan Lombardije nog wat heuvelachtig, dus daar zal ik nog starten', vertelde hij met een knipoog.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws