Bahrain Victorious haalt Sloveens talent midden in het seizoen naar de WorldTour Wielrennen
Wielrennen

Bahrain Victorious haalt Sloveens talent midden in het seizoen naar de WorldTour

Bahrain Victorious haalt Sloveens talent midden in het seizoen naar de WorldTour

Bahrain Victorious maakt midden in het seizoen de transfer van Matevž Govekar naar haar team bekend. Het jonge Sloveense talent maakt de overstap van Tirol KTM Cycling Team en gaat vanaf 1 juni 2022 in de WorldTour rijden.

De 22-jarige Govekar maakte vorig seizoen indruk in de Trofeo Matteotti, waar hij achter een aantal wereldklasse renners als vijfde eindigde. In 2022 boekte hij de nodige succesjes in kleinere koersen, wat de interesse van Bahrain Victorious trok. Daar zijn ze erg blij dat ze de jonge Sloveen al eerder naar de WorldTour kunnen halen. Ze beschouwen hem als een 'allrounder met een snelle finish'.

Govekar is zelf ook erg blij met zijn overstap, zo laat hij weten op de ploegsite van Bahrain Victorious. 'Ik ben super enthousiast om me midden in het seizoen bij Team Bahrain Victorious te voegen. Ik zal de resterende tijd gebruiken om ervaring op te doen en te leren van de ervaren rijders en staf in het team.'

Tirol KTM Cycling Team blij met overstap pupil

Bij zijn oude ploeg Tirol KTM Cycling Team zijn ze ook blij dat hun pupil de overstap kan maken. 'Matevž verdient dit ticket voor de WorldTour echt', zo laat algemeen directeur Thomas Pupp weten. 'Hij is zeer getalenteerd, gefocust, slim en één van de snelste jonge mannen in Europa. Met Bahrain Victorious heeft hij ook de beste omgeving voor zichzelf gevonden. Maar de overstap van Matevž naar de WorldTour is ook een groot succes voor ons als U23-ontwikkelingsteam, omdat het onze reputatie als springplank voor jonge talenten bevestigt. We wensen Matevž het allerbeste.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws