Poels enigszins teleurgesteld na sterke etappe: 'Wist al dat ik moest wachten op de ploeg' Wielrennen
Wielrennen

Poels enigszins teleurgesteld na sterke etappe: 'Wist al dat ik moest wachten op de ploeg'

Poels enigszins teleurgesteld na sterke etappe: 'Wist al dat ik moest wachten op de ploeg'

Wout Poels reed dinsdag een uitstekende etappe in de Giro d'Italia. De Nederlander zat mee in de kopgroep van de dag, maar moest zich op de laatste klim laten uitzakken richting de groep met favorieten. Daar deed de renner van Baharin Victorious nog knap werk voor kopman Mikel Landa, die goede zaken deed voor het algemeen klassement.

De 34-jarige Poels wist van tevoren al dat hij zich op de slotklim waarschijnlijk moest laten terugzakken tot de groep met favorieten, al hoopte hij stiekem op meer. 'Ik ben de rustdag goed doorgekomen. De laatste rustdag was ik ziek geworden en deze rustdag ben ik fit gebleven, dus dat was wel lekker. Het is altijd fijn als je goed uit de rustdag komt. Ik wist eigenlijk vanaf het begin al dat ik op de laatste klim moest gaan wachten op de ploeg. Dat was wel jammer, maar je hoopt altijd dat de koers een beetje anders loopt en dat je wel voor de rit kan gaan. Het is wat het is.'

De ploeg van Poels reed ijzersterk rond en draaide het gaspedaal op de laatste klim flink open. Poels liet de koplopers daardoor al snel gaan, waar Jan Hirt uiteindelijk voor Thymen Arensman de ritwinst greep. Landa wist samen met Richard Carapaz en Jai Hindley weg te komen en boekte daarmee de nodige tijdswinst op zijn concurrenten. Dat was mede door toedoen van Poels, die nog even doortrok op het slot van de beklimming. 'Ik zag dat de groep heel klein was en Mikel zag er goed uit, dus ik gaf nog één keer alles en toen was het kijken wat Mikel nog kon. Mikel is in hele goede vorm. Carapaz rijdt ook als een raket, dus er moet wel nog wat gebeuren. Misschien hebben we met BORA een bondgenoot erbij om iets te gaan doen.'

Woensdag weer klimmen in de Giro d'Italia

In het klassement staat Landa nu vierde, op 59 seconden van Carapaz. Hindley (BORA-hansgrohe) staat op slechts drie seconden van de kopman van INEOS Grenadiers, terwijl Almeida (UAE Team Emirates) inmiddels op 44 seconden staat. Woensdag worden de kaarten opnieuw geschud, als er wederom een zware bergrit op het programma staat. Dan moeten in het slot van de etappe de Passo del Vertiolo (11,8 km aan 7,7%, maximaal 12,0%) en de Monterovere (7,9 km aan 9,9%, maximaal 15,0%) worden beklommen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws