Bahrain Victorious: 'Misschien hebben we onze eigen Pogacar of Roglic al in huis' Wielrennen
Wielrennen

Bahrain Victorious: 'Misschien hebben we onze eigen Pogacar of Roglic al in huis'

Bahrain Victorious: 'Misschien hebben we onze eigen Pogacar of Roglic al in huis'

Bahrain Victorious geen financieel niet wedijveren met de beste ploegen uit de WorldTour, maar ploegbaas Franco Pellizotti hoopt toch dat men in 2022 de strijd aan kan gaan met onder meer UAE Team Emirates en Jumbo-Visma. Met slim beleid, gericht op jonge talenten, presteerde de ploeg in 2021 beter dan ooit.

'Het team is vijf jaar geleden begonnen en alles moest vanaf nul worden opgebouwd. Dat is moeilijk, omdat je zoveel kosten moet maken, dat je amper renners van naam kan halen. We willen nu vooral op alle fronten een sterke ploeg hebben. In de grote rondes zijn we sterk, maar in de sprints hebben we niemand die even een paar etappes wint. Het is echter niet ons doel om een sprinter te halen die alles heeft gewonnen, we willen renners die voor elkaar willen werken, zodat we samen dingen bereiken', aldus Pellizotti in gesprek met Tutto Bici.

Mix van ervaring en jong talent bij Bahrain Victorious

Dat lukte heel aardig in 2021. Er werd dertig keer gewonnen, maar vooral de kwaliteit van overwinningen was groots. Sonny Colbrelli won Parijs-Roubaix, Matej Mohoric sloeg twee keer toe in de Tour de France, Damiano Caruso won een etappe in de Giro d'Italia en de Vuelta a España en natuurlijk zijn er de twee ritzeges van Mark Padun in de Dauphiné. 'We hebben een mix van ervaring en jonge talenten. Mannen zoals Mohoric en Caruso hebben er geen problemen mee om gasten van 21 of 22 jaar te helpen, ook als die op dat moment sterker zijn.'

Met de blik op talent en een goede teamgeest wil Bahrain Victorious in 2022 weer meedoen. 'We hebben niet het budget om Tadej Pogacar te halen, maar als je hem weghaalt bij UAE Team Emirates, blijft er daar ook relatief weinig over. De topteams hebben het geluk en de vaardigheid om fenomenen zoals Pogacar vroeg te vinden en te laten groeien. Kijk naar Roglic, die door Jumbo-Visma bij Adria werd weggehaald en nu is hij een grote kampioen. Wij werken graag met jonge mensen en misschien wint een Gino Mäder of Jack Haig straks wel een grote ronde. Egan Bernal leek twee jaar geleden ook ongenaakbaar. We gaan door op de ingeslagen weg en misschien hebben we onze eigen Pogacar of Roglic al in huis.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws