Balsamo heerst in Gent-Wevelgem: 'Ik heb hier mijn favoriete wedstrijd gewonnen' Wielrennen
Wielrennen

Balsamo heerst in Gent-Wevelgem: 'Ik heb hier mijn favoriete wedstrijd gewonnen'

Balsamo heerst in Gent-Wevelgem: 'Ik heb hier mijn favoriete wedstrijd gewonnen'

Met haar overwinning in Gent-Wevelgem fietste Elisa Balsamo zich opnieuw in de kijker. Ze lijkt daarmee de gedoodverfde favoriete voor de Ronde van Vlaanderen, maar zelf wil ze daar nog niet te veel van weten: 'Ik heb eerst een weekje rust nodig'.

Na afloop van de wedstrijd verscheen de wereldkampioene voor de camera voor het flashinterview. 'Ik ben ontzettend blij. Vandaag (zondag, red.) heb ik mijn favoriete wedstrijd gewonnen. Dit is echt een droom die uitkomt', jubelt ze. Balsamo boekte haar overwinning vanuit een massasprint. Dat terwijl de koers juist gekleurd werd door de vele aanvallen. 'Zo ook in de laatste kilometers. Mijn ploeggenoten hebben perfect werk geleverd door elk gat te dichten. Het was een goede keuze om op de sprint te mikken, na de laatste passage van de Kemmelberg.'

Logischerwijs is Balsamo haar ploeg dan ook enorm dankbaar. Eerder deze week was de dame van Trek-Segafredo ook al de sterkste in de Exterioo Classic Brugge-De Panne, nadat ze vorige zondag eveneens zegevierde in de Trofeo Alfredo Binda. Of we haar nu ook mogen opschrijven voor de Ronde van Vlaanderen, die volgende week verreden wordt? 'Dat weet ik niet, want het gaat een zware wedstrijd worden. Ik heb nu een weekje rust en die heb ik echt nodig. Ik zal erover nadenken', lacht ze.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws