Balsamo klopt Vos na schitterende massasprint in tweede etappe Giro Donne Wielrennen
Wielrennen

Balsamo klopt Vos na schitterende massasprint in tweede etappe Giro Donne

Balsamo klopt Vos na schitterende massasprint in tweede etappe Giro Donne

Elisa Balsamo heeft de tweede etappe in de Giro Donne gewonnen. Na de tijdrit op donderdag stond er vrijdag de eerste rit in lijn op het programma. Het werd een massasprint, met een schitterend gevecht tussen wereldkampioene Balsamo en Marianne Vos tot op de lijn. De Italiaanse van Trek-Segafredo was net eerder.

Dat Balsamo ervoor wilde gaan, was de hele dag al wel duidelijk. In een licht heuvelachtige etappe was het Trek-Segafredo dat de boel controleerde in het peloton, achter zes vluchters. Die hadden met nog veertig kilometer voor de wielen nog drie minuten speling, maar bij het ingaan van de laatste tien werden ze 'gewoon' ingerekend.

Wat volgde was een razendsnelle slotfase, met een sprint zoals we ze graag zien. Vos reageerde als eerste op een aanzet op links en sloeg een flink gat naar de rest. De Nederlandse leek te winnen, maar Balsamo denderde als enige naar het wiel en kwam er in de laatste meters nog overheen. Daarmee was ze naast ritwinnares ook de nieuwe draagster van de roze trui.

Uitslag etappe 2 Giro Donne 2022

Results powered by FirstCycling.com

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws