Balsamo neemt met zege in Ceratizit Challenge afscheid van regenboogtrui, Van Vleuten eindwinnares Wielrennen
Wielrennen

Balsamo neemt met zege in Ceratizit Challenge afscheid van regenboogtrui, Van Vleuten eindwinnares

Balsamo neemt met zege in Ceratizit Challenge afscheid van regenboogtrui, Van Vleuten eindwinnares

Elisa Balsamo heeft de slotrit in deze Ceratizit Challenge by La Vuelta gewonnen. De Italiaanse was met voorsprong de snelste in de verwachte massasprint in de straten van Madrid. De rode trui van Annemiek van Vleuten kwam nooit meer in gevaar, de Nederlandse wint na de Giro Donne en de Tour de France Femmes nu ook de Ceratizit Challenge by La Vuelta.

De vijfde en laatste etappe van deze Ceratizit Challenge was niet veel meer dan een veredeld criterium in Madrid. Wat dat betreft zit de slotetappe van deze meerdaagse wedstrijd alvast in de lijn van de slotetappe van de Vuelta a España voor de mannen. De rit was 95 kilometer lang en bestond uit zeventien rondjes van om en bij de vijf en een halve kilometer.

Trek-Segafredo controleert, geen ontkomen aan aangekondigde massasprint

Sandra Alonso, Sara Poidevin, Nina Buijsman en Carlijn Achtereekte wilden zich nog tonen op deze slotdag en trokken ten aanval. Het peloton liet de vier leidsters niet al te ver wegrijden, halfweg koers bedroeg hun voorsprong veertig seconden. Daar was het Trek-Segafredo die het tempo bepaalden. Zij wilden wereldkampioene Balsamo op een waardige manier afscheid laten nemen van haar regenboogtrui.

De vier vochten voor wat ze waard waren, maar op tien kilometer van de aankomst kwam alles terug samen. Onder andere Movistar, Team SD Worx en Team BikeExchange-Jayco probeerden met aanvalspogingen de boel nog te ontregelen, maar een massasprint was onvermijdelijk.

In de massasprint stond geen maat op Balsamo en zo neemt de Italiaanse in stijl afscheid van de regenboogtrui (tenzij ze zichzelf opvolgt uiteraard). Lotte Kopecky werd tweede, Marta Bastianelli mocht als derde mee op het podium. Van Vleuten kwam niet meer in de problemen en is eindwinnares.

Uitslag etappe 5 Ceratizit Challenge 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws