Geoghegan Hart haalt uit naar voetballers: 'Toon deze foto aan de clowns die over het veld rollen' Wielrennen
Wielrennen

Geoghegan Hart haalt uit naar voetballers: 'Toon deze foto aan de clowns die over het veld rollen'

Geoghegan Hart haalt uit naar voetballers: 'Toon deze foto aan de clowns die over het veld rollen'

Tao Geoghegan Hart heeft het niet voor voetballers, of hij wilde het doorzettingsvermogen van zijn ploegmaat Carlos Rodríguez nog eens extra in de verf zetten. De Brit had in ieder geval een niet mis te verstane boodschap op Instagram, toen hij donderdag na de achttiende etappe een foto van de gehavende Rodríguez op zijn socialmedia-account zette: 'Toon deze foto aan de clowns die negentig minuten lang (de duur van een voetbalwedstrijd, red.) over een veld rollen vragen om een VAR-interventie', zo klinkt het.

In het begin van de achttiende etappe was Rodríguez betrokken bij een zware valpartij. Jay Vine was het grootste slachtoffer van de valpartij en moest de strijd staken, maar ook de renner van INEOS Grenadiers was zwaar gehavend en moest bloedend en met een gescheurd truitje verder. Rodríguez stond op dat moment vierde in het algemeen klassement en beet dus door. De Spaanse kampioen kwam uiteindelijk als zeventiende over de meet, op 1.19 minuten van ritwinnaar Remco Evenepoel. Een prestatie waarvoor Geoghegan Hart klaarblijkelijk tonnen respect heeft.

Rodríguez bijt door, maar zakt terug naar de zevende plaats in het eindklassement

'Toon me een hardere kerel dan hem. Dat lukt je zeker niet. Deze sport is soms zo barbaars. Toon deze foto aan aan de clowns die negentig minuten lang over een veld rollen vragen om een VAR-interventie en tijdens de rust sinaasappels eten', zo staat de niet mis te verstane boodschap op Geoghegan Hart's Instagram.

Rodríguez verloor door de vele schaafwonden toch wat van zijn capaciteiten en moest in de laatste dagen van de Vuelta nog enkele plaatsjes prijsgeven. De Spanjaard zal in het eindklassement zevende eindigen, op één seconde van Thymen Arensman die zesde werd. Een meer dan knappe prestatie van de Spanjaard in zijn eerste grote ronde ooit. Geoghegan Hart daarentegen kende geen al te gelukkige Vuelta en moet vrede nemen met een negentiende plaats, op meer dan drie kwartier van eindwinnaar Remco Evenepoel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws