Brand brengt zegetotaal op zeven met zege in Brussel, Van Empel wint X2O Trofee: 'Nu alles heel houden' Veldrijden
Veldrijden

Brand brengt zegetotaal op zeven met zege in Brussel, Van Empel wint X2O Trofee: 'Nu alles heel houden'

Brand brengt zegetotaal op zeven met zege in Brussel, Van Empel wint X2O Trofee: 'Nu alles heel houden'

Lucinda Brand heeft alweer de zevende cross-zege van haar seizoen geboekt. De Nederlands kampioene van Baloise Trek Lions was na haar zege in Sint-Niklaas op zaterdag ook de beste in de X2O Trofee op zondag in Brussel. De opgeleefde Marion Norbert-Riberolle bood wel lang partij, maar moest uiteindelijk passen. De eindzege in de X2O Trofee was al beslist in het voordeel van Fem van Empel.

'Het was in het begin een beetje zoeken', zei Brand na afloop in het flash interview. Het was de reden dat Norbert-Riberolle tot in de vierde ronde kon bijblijven. 'Ik ben veranderd van bandenspanning, want in het begin kon ik mijn kracht niet helemaal kwijt. Het was zoeken naar de juiste lijnen, en Marion en Manon (Bakker, red.) zijn technisch ook heel sterk. Het ging er dus ook om wie de minste foutjes zou maken.'

Dat bleek Brand te zijn, want na ronde vier sloeg ze een gat en zag Norbert-Riberolle haar niet meer terug. 'Het gaat supergoed, dat is heel fijn. Nu alles heel houden en dan kunnen we ook goed het voorjaar in', kijkt de winnares tot slot alvast een beetje vooruit naar het wegseizoen dat nu komen gaat. Ze sluit haar crosswinter af met zeven overwinningen, waarvan de Nederlandse titel in Hoogeveen natuurlijk erbovenuit stak.

Uitslag X2O Trofee Brussel 2024 - vrouwen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws