Bardet moet settelen voor tweede plek en betere positie in klassement: 'Daarop verder bouwen' Wielrennen
Wielrennen

Bardet moet settelen voor tweede plek en betere positie in klassement: 'Daarop verder bouwen'

Bardet moet settelen voor tweede plek en betere positie in klassement: 'Daarop verder bouwen'

Romain Bardet leek dinsdag goede papieren te hebben om de tiende rit van de Giro d'Italia naar zijn hand te zetten, maar de Fransman van dsm-firmenich PostNL moest op de slotklim uiteindelijk zijn meerdere erkennen in landgenoot Valentin Paret-Peintre van Decathlon AG2R. Wel steeg Bardet weer naar plek zeven in het algemeen klassement.

Bardet toonde zich net als deze Giro in aanvallende zin, net als enkele ploeggenoten. 'Het was heel mooi om met de jongens van voren te rijden. We zaten in een ontzettend sterke groep met Chris Hamilton en Kevin Vermaerke, nadat de andere mannen goed hadden gereden tot de voet van de eerste klim. Daar werd de beslissende move uiteindelijk beslecht.'

'Chris en Kevin reden heel goed door en ondersteunden me zo perfect', aldus Bardet. 'Ik had uiteindelijk niet mijn beste benen op de fiets op het einde, maar ik heb het geprobeerd en alles gegeven. We proberen er in de rest van de Giro nog wat uit te halen.' Bardet zag enkele klassementsploegen uiteindelijk op hem jagen, waardoor de zevende plek in het klassement het hoogst haalbare bleek.

dsm-firmenich PostNL kon ploegenspel spelen in tiende Giro-etappe

Coach Matt Winston deed ook zijn zegje via de communicatiekanalen van dsm-firmenich PostNL. 'We hadden voorafgaand aan de rit een meeting waar we probeerden te voorspellen waar de ontsnapping zou gaan en dat we dan mee moesten zitten. Dat we uiteindelijk met drie mannen meezaten, was het resultaat van geweldig ploegenspel.'

'Kevin en Chris offerden hun kansen op voor Romain, maar die had net niet dat beetje extra om de etappe te pakken in de finale', zag ook Winston. 'We hebben echter wat posities teruggewonnen in het klassement en hopen daarop verder te kunnen bouwen in de koers', besluit de ploegleider van de Nederlandse formatie. dsm-firmenich PostNL heeft woensdag mogelijk een nieuwe kans met sprinter Fabio Jakobsen.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news