Bardet springt in het diepe bij DSM: 'Meer klassiekers, grote rondes belissen we later' Wielrennen
Wielrennen

Bardet springt in het diepe bij DSM: 'Meer klassiekers, grote rondes belissen we later'

Bardet springt in het diepe bij DSM: 'Meer klassiekers, grote rondes belissen we later'

Romain Bardet is bezig aan zijn eerste weken bij een nieuwe ploeg. De Fransman vertrok na negen seizoenen bij AG2R La Mondiale en ging naar Team DSM. Daar hoopt hij zichzelf opnieuw uit te vinden, vertelt hij aan Sports Auvergne.

Bij DSM zal Bardet om te beginnen weer wat meer gaan koersen in het voorjaar. 'Ik ga iets meer klassiekers rijden, in een ondersteunende rol en om mijn plek binnen de ploeg te verdienen. Over de grote rondes beslissen we later. Ik weet nu nog niet precies wat mijn programma zal zijn. We hebben geen haast, we nemen deze winter te tijd om hard te werken.'

Bardet kent rijke historie met Tour de France

Wie kijkt naar de lijst met grote rondes van Bardet, komt tot de conclusie dat er weinig diversiteit valt te bespeuren. In de laatste acht seizoenen was hij altijd van de partij in de Tour de France. De Giro reed hij nog nooit, de Vuelta a España alleen in 2017. Zijn Tour-reeks was overigens niet zonder succes. In de zeven keer dat hij de Tour uitreed, eindigde hij altijd in de top-15. In 2016 werd hij tweede, in 2017 derde. In 2019 won hij de bolletjestrui.

Of een stap naar een nieuwe ploeg ook meteen betekent dat Bardet bij Team DSM géén Tour rijdt, is dus nog niet bekend. Wel beseft de klimmer dat hij in de Tour, met twee lange tijdritten en weinig aankomsten bergop, geen parcours op zijn maat vindt. 'Het is een beetje anders dan andere jaren. Ik begrijp de keuze van sommige klimmers, die het parcours niet selectief genoeg vinden. Maar er is wel voor ieder wat wils. Het kan het jaar worden van de tijdrijders.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws