Bardet volledig gesloopt door 'legende' Evenepoel: 'Het was verschrikkelijk in zijn wiel' Wielrennen
Wielrennen

Bardet volledig gesloopt door 'legende' Evenepoel: 'Het was verschrikkelijk in zijn wiel'

Bardet volledig gesloopt door 'legende' Evenepoel: 'Het was verschrikkelijk in zijn wiel'

Romain Bardet mocht in de veertiende etappe van de Vuelta a España mee op de bagagedrager van Remco Evenepoel, die daags na zijn inzinking fenomenaal terugsloeg met de overwinning in de tweede Pyreneeënetappe. Na afloop had Bardet vooral lovende woorden over de winnaar.

'Het was een heel goede dag voor mij, een topdag. Ik voelde mij heel goed en reed een perfecte koers. ', vertelt de renner van DSM-Firmenich na afloop tegen Eurosport. 'Maar ik was onderweg met een legende', doelt hij op Evenepoel. 'Ik ken Remco, hij is een aanvaller à la Merckx (Eddy, red.). Hij gaat van heel ver. Hij leverde tachtig procent van het werk. Het was verschrikkelijk in zijn wiel en heb afgezien. Ik kreeg krampen en was echt volledig leeg. En dat terwijl ik echt wel een goede dag had. Hij was echter veel beter dan ik', strooit Bardet met superlatieven.

Toeval of niet, Bardet zat vrijdag ook in de groep met Evenepoel. Toen kenden allebei een zeer slechte dag. 'Gisteren zaten we ook samen in de groep. Ik waardeer hem enorm', aldus de Fransman, die zaterdag dus een groot deel van de etappe met de Belg voorop reed. 'We hebben veel gepraat en spraken af om gewoon te rijden tot de aankomst. Er valt verder weinig te zeggen, hij was gewoon de beste. Ik wilde graag mee met de vlucht. Vandaag lukte het. Ik ben trots op mezelf en heb alles gegeven.'

Bardet had grootste moeite met volgen Evenepoel

Bardet zat een groot deel van de etappe in het wiel van Remco. Maar zo voelde het niet voor hem. 'Het is echt gek. Ik moest zowel op het vlakke als in de afdaling sprinten om zijn wiel te houden. Hij was zo aerodynamisch in de afdaling dat ik de wind voelde alsof ik op kop zat.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws