Bastianelli grijpt de bloemen in Spaanse seizoensopener voor de vrouwen Wielrennen
Wielrennen

Bastianelli grijpt de bloemen in Spaanse seizoensopener voor de vrouwen

Bastianelli grijpt de bloemen in Spaanse seizoensopener voor de vrouwen

Marta Bastianelli heeft in Spanje de seizoensopener voor de vrouwen weten te winnen. De Italiaanse was de snelste in de massasprint van de Vuelta CV Feminas.

Met een parcours van 92 kilometer lang en relatief weinig hoogtemeters kregen de rensters in de Vuelta CV Feminas een ideale samenstelling voor een massasprint voorgeschoteld. Met die instelling leken veel ploegen de race ook in te gaan. Al ruim voor de finish bereidden de ploegen zich voor op een aanstaande spurt, waarbij het tempo dan ook stevig opgevoerd werd.

Onder de hoge snelheden was het voor de rensters dan ook niet eenvoudig om te demarreren. Verschillende aanvalspogingen werden daarom eenvoudig in de kiem gesmoord. In de chaotische slotfase gingen verschillende rensters nog tegen de grond, waaronder de winnares van vorig jaar Chiara Consonni. In de sprint bleek niemand opgewassen tegen Bastianelli, die de zege greep.

Bastinaelli klopte in eerste instantie haar landgenotes Barbara Guarischi en Ilaria Sanguineti. Guarischi werd echter door de wedstrijdleiding gediskwalificeerd voor haar rol in de massasprint. De Oostenrijke Kathrin Schweinberger kon daardoor opschuiven naar de derde plaats in de eindnotering.

Vuelta CV Feminas 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws