INEOS Grenadiers wijzigt geen koers voor Carapaz ondanks blessures Bernal Wielrennen
Wielrennen

INEOS Grenadiers wijzigt geen koers voor Carapaz ondanks blessures Bernal

INEOS Grenadiers wijzigt geen koers voor Carapaz ondanks blessures Bernal

Bij INEOS Grenadiers hebben ze nog geen verandering in de plannen aangebracht sinds de blessure van Egan Bernal. Richard Carapaz, beoogd kopman in de Giro d'Italia, zal voorlopig nog niet de plek van de gehavende Bernal innemen in de Tour de France.

Bernal heeft inmiddels de intensive care in Colombia mogen verlaten na een heftig trainingsongeluk, maar klaar om te fietsen is de Tourkopman natuurlijk nog allerminst. Toch heeft de ploeg nog niets besloten als het gaat om de rolverdeling in La Grande Boucle. Het team moet daarover nog in gesprek gaan, zo vertelt ploegleider Matteo Tosatto bij Bici.Pro.

Plan A voor Carapaz

Het is dus nog niet zo dat Richard Carapaz al opgeroepen is om zijn opwachting te maken in de Tour. 'We hebben nog niet met hem gesproken, maar voor nu richt hij zich op het eerste deel van het seizoen dat we voorzien hadden', legt Tosatto uit. 'Carapaz weet heel goed dat de Giro zijn doel is dit jaar. Het lijkt me voorbarig en onnodig om hem nu van de Giro af te halen en hem naar de Tour te sturen.'

Tosatto ziet dat er voor Carapaz namelijk veel kansen liggen in Italië. De ronde kent dit jaar een relatief laag aantal tijdritkilometers, terwijl ook mannen als Tadej Pogacar en Primoz Roglic de ronde overslaan: 'Het is zeker een goede Giro voor hem. Op dit moment blijft alles zoals we bevestigd hebben.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws